Τι Είναι Η Αγκινάρα Της Ιερουσαλήμ: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Η Αγκινάρα Της Ιερουσαλήμ

Η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, όπως είναι το άλλο του – επίσης παράξενο – όνομα (sunroot ή topinambur), διατίθεται αρκετές φορές και στα μανάβικα των μεταναστών. Προσοχή όμως: δεν πρέπει να καταναλώνεται ωμό, γιατί περιέχει τοξικές ουσίες που καταστρέφονται μόνο με τη θερμότητα του μαγειρέματος και πρέπει όχι απλώς να πλένεται εξωτερικά αλλά να ξεφλουδίζεται καλά και μάλιστα σε βάθος. Εχει μεγάλη διατροφική αξία και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο και πρωτεΐνες. Σερβίρεται μαζί με τη σκορδαλιά. Φωκιανό Η ποικιλία του σταφυλιού που συνδέεται πιο πολύ με τον ικαριώτικο Πράμνιο οίνο, ένα κρασί με δυνατότητα να φθάσει στους 16 αλκοολικούς βαθμούς. Τα τσαμπιά του Φωκιανού δεν είναι πυκνόρωγα, έχουν κωνικό σχήμα και είναι μεγάλα με κόκκινες ρώγες μετρίου μεγέθους. Δίνουν ωστόσο κρασιά όλων των αποχρώσεων.

Πηγή tovima.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016