Τι Είναι Το Μποζολέ: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Το Μποζολέ

Το Μποζολέ είναι η μόνη περιοχή στη Γαλλία μαζί με την Καμπανία όπου η συγκομιδή με τα χέρια είναι υποχρεωτική.Επίσης παράγεται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τα άλλα κόκκινα κρασιά. Ενώ στην ερυθρή οινοποίηση τα σταφύλια συνθλίβονται πριν μπουν στις δεξαμενές, στην περίπτωση του Beaujolais nouveau οι ρώγες μπαίνουν ολόκληρες, μαζί με τα κοτσάνια τους, σε περιβάλλον διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, προστατεύονται από τυχόν αλλοιώσεις και η αλκοολική ζύμωση γίνεται ενδοκυτταρικά. Το μυστικό της επιτυχίας Πώς γίνεται όμως ένα κρασί που οινοκριτικοί το έχουν περιγράψει ως «το αντίστοιχο του να τρως ωμή ζύμη μπισκότων», πουλάει κάθε χρόνο τέτοια εποχή 65 εκατομμύρια φιάλες σε όλον τον κόσμο; Η απάντηση είναι μία: το καλό μάρκετινγκ. Το οποίο ξεκίνησε από το 1954, όταν καθιερώθηκε και το σύνθημα «le Beaujolais nouveau est arrivé» («το νέο Μποζολέ έφτασε»). Η ιδέα να γίνει η μεταφορά των πρώτων μπουκαλιών στο Παρίσι με αγώνα αυτοκινήτων, τράβηξε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και φτάνοντας στη δεκαετία του ’70 το «ράλι του Μποζολέ» ...

Πηγή Insider.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017