Τι Είναι Η Γιογκική Κουζίνα: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Η Γιογκική Κουζίνα

Η γιογκική κουζίνα είναι χορτοφαγική, η ινδική όχι απαραίτητα – διαμορφώνεται ανάλογα με τις περιοχές. Η ινδική κουζίνα, άλλωστε, έχει δεχτεί διάφορες επιρροές κατά την ιστορία της. Στη βεδική Ινδία, π.χ., παραδοσιακά ήταν χορτοφάγοι, μετά την εισβολή των μογγόλων αυτοκρατόρων, όμως, οι Ινδοί μυήθηκαν σε πλουσιότερα εδέσματα, όπως το αρνί και το ταντούρι. Γιατί πρέπει να ξέρετε πως το ταντούρι, που θεωρείται κατεξοχήν ινδικό φαγητό, ήρθε στη χώρα με τους Μογγόλους. Επρόκειτο για έναν χτιστό φούρνο, στον οποίο ψήνονταν το κρέας και το κοτόπουλο, και από αυτόν πήραν το όνομά τους τα διάφορα πιάτα με κρεατικά. Η Ινδία είναι σχεδόν μια «υποήπειρος», όπου άλλα φαγητά τρώνε στον Βορρά και άλλα στον Νότο – στον Νότο, ας πούμε, λόγω κλίματος δεν τρώνε κρέας. Από την άλλη, δεν τρώνε βοδινό κρέας. Οχι μόνο επειδή θεωρούν την αγελάδα ιερή, αλλά και για έναν πρακτικό λόγο. Μία αγελάδα, αν την σφάξεις, θα σου δώσει κρέας για τρεις-τέσσερις μέρες. Αν την έχεις και την προσέχεις, θα σου δώσει γάλα, τυρί, γιαούρτι... Αυτά συμβαίνουν στην αγροτική Ινδία. Στην αστική Ινδία, στο Δελχί και στη Βομβάη για παράδειγμα, τρώνε κρέας, ενώ σε πόλεις όπως το Τσενέ, (Μαντράς) και η Γκόα, που έχουν πορτογαλικές επιρροές, τρώνε πολύ το ψάρι. Υπάρχει και μια άγνωστη επιρροή των Εγγλέζων. Ξέρατε ότι το κάρι είναι αγγλικό μπαχαρικό; Στην Ινδία υπάρχει μόνο το φυτό κάρι από το οποίο παίρνουμε τα φύλλα. Αυτά τα φύλλα, όμως, δεν φτιάχνουν από μόνα τους τη γνωστή σκόνη κάρι, αλλά σε πρόσμειξη με άλλα ...

Πηγή tovima.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017