Τι Είναι Οι Σκληρές Μεσαίου Μεγέθους Πατάτες: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Οι Σκληρές Μεσαίου Μεγέθους Πατάτες

Οι σκληρές μεσαίου μεγέθους πατάτες είναι συνήθως οι καλύτερεςΚολοκυθάκιαΕμφάνιση: Πρέπει το χρώμα τους να είναι ομοιογενές σε όλη την επιφάνεια της φλούδας, η οποία πρέπει να είναι λεία, χωρίς σημάδια, οπές και βαθουλώματαΘυμηθείτε: Αποφύγετε τα κολοκύθια μήκους άνω των 15-20 εκατοστώνΛεμόνια/ΛάιμΕμφάνιση: Η επιφάνεια πρέπει να είναι λαμπερή, χωρίς εξογκώματα ή βαθουλώματα και το χρώμα ομοιογενέςΘυμηθείτε: Επιλέξτε τα λεμόνια που είναι «ελαστικά» αλλά όχι υπερβολικά σκληρά. Βρείτε τα πιο βαριά, καθώς συνήθως είναι και τα πιο ζουμεράΝεκταρίνιαΕμφάνιση: Πρέπει να είναι φωτεινού κίτρινου χρώματος με λείες κοκκινωπές πλευρές. Αποφύγετε τα πιο σκουρόχρωμα και αυτά με την υπερβολική «γυαλάδα»Θυμηθείτε: Ένα ώριμο νεκταρίνι θα πρέπει να έχει κίτρινες ή κόκκινες γραμμές σαν «φλέβες»ΔαμάσκηναΕμφάνιση: Πρέπει να έχουν λεία επιφάνεια με ομοιογενές χρώμα χωρίς σημεία διαφορετικού χρώματος ή «εγκοπές»Θυμηθείτε: Ένα ελαφρύ «τρίχωμα» στην επιφάνεια είναι σημάδι όταν έχουν συλλεχθεί πολύ πρόσφαταΑγγούριαΕμφάνιση: Το χρώμα τους πρέπει να είναι φωτεινό πράσινο, η επιφάνειά τους σχεδόν απόλυτα λεία και η φλούδα τους λεπτήΘυμηθείτε: Επιλέξτε τα πιο συμπαγή αγγούρια, χωρίς οδοντώσεις ή «ρυτίδες». Αν στη βάση του το χρώμα έχει ξεθωριάσει, τότε μάλλον δεν είναι φρέσκοΝτομάτεςΕμφάνιση: Πρέπει να είναι λαμπερές, με έντονο κόκκινο χρώμα, λεπτή φλούδα και χωρίς κοψίματα, σημάδια, «ρυτίδες» ή οδοντώσειςΘυμηθείτε: Επιλέξτε αυτές που αναδίδουν ένα ευχάριστο άρωμα – αποφύγετε τις πράσινες και όσες μοιάζουν να έχουν χοντρή φλούδαΜήλαΕμφάνιση: Πρέπει να δείχνουν «φυσικά», χωρίς τραυματισμένη επιφάνεια ή ίχνη από παράσιτα, μαύρους λεκέδες και οδοντωτή φλούδαΘυμηθείτε: να διαλέγετε μεσαίου μεγέθους, ευωδιαστά μήλα, χωρίς «λιπαρή» φλούδαΣκόρδοΕμφάνιση: Οι σκελίδες δεν πρέπει να έχουν πράσινες κηλίδεςΘυμηθείτε: Το "κεφάλι" πρέπει να είναι ξερό και ελαστικό και οι σκελίδες μεγάλες. Αν υπάρχουν υπερβολικά πολλές στρώσεις φλούδας, το σκόρδο δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμοΜανιτάριαΕμφάνιση: Το «καπέλο» τους πρέπει να είναι λευκό, λείο και λαμπερό, χωρίς λεκέδεςΘυμηθείτε: Τα καλύτερα μανιτάρια είναι τα ελαστικά, με δυνατό «κράτημα» και έντονο άρωμαΛάχανοΕμφάνιση: Τα φύλλα πρέπει να είναι λεπτά με ομοιογενές χρώμα, χωρίς σκούρα σημεία ή ξηρές περιοχέςΘυμηθείτε: Ένα ώριμο λάχανο δεν αλλάζει σχήμα ...

Πηγή in2life.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017