Τι Είναι Το Chowder: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Το Chowder

Το chowder είναι σούπα που πήζει ελαφρά με γάλα ή κρέμα γάλακτος. Fish chowder με φινόκιο και baby πατάτες Για 4 άτομα. Πρώτο μέλημα είναι να φτιάξουμε τον ζωμό: Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες, 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες και 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε ροδέλες. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν λίγο (δεν πρέπει να τσιγαριστούν, η φωτιά να είναι μέτρια), προσθέτουμε 2 μπακαλιαράκια και 1 κοκκινόψαρο, που τα έχουμε πριν κόψει, ώστε να χωρίσουμε τα κεφάλια και τις ουρές (τα σώματα θα βγουν νωρίτερα, ενώ τα κεφάλια και οι ουρές θα μείνουν στον ζωμό για όλη τη διάρκεια). Σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί και κατόπιν προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε τα υλικά να είναι εντελώς σκεπασμένα. Αρωματίζουμε με 1 δαφνόφυλλο και λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι και αλατίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά. Ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Μόλις περάσουν τα πρώτα 20’ περίπου, αφαιρούμε τα σώματα των ψαριών, τα ξεκοκαλίζουμε και κρατάμε το ψαχνό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και φροντίζουμε καθ’όλη τη διάρκεια του βρασμού να σκεπάζονται από νερό, γι’ αυτό συμπληρώνουμε σταδιακά. Σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από ψιλή σήτα, πιέζοντας τα λαχανικά και τα κόκαλα με μία κουτάλα για να αφήσουν όλες τις ουσίες τους. Πλένουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο. Σωτάρουμε ελαφρά για 4’, 12 μικρές πατατούλες με την φλούδα τους, κομμένες στα δύο, 1 φινόκιο ψιλοκομμένο και 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 1,5 lt από τον ζωμό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15’, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, με προσοχή να μην λιώσουν. Τότε προσθέτουμε το ψαχνό από τα ψάρια, 100 ml κρέμα γάλακτος και 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε καλά, περιμένουμε να πήξει η σούπα ελαφρά, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και ...

Πηγή in2life.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017