Τι Είναι Η Πανσέτα

Η πανσέτα είναι νόστιμη και πάντα ευπρόσδεκτη στο τραπέζι μας. Συνήθως την συνοδεύουν με πατάτες τηγανητές ή πουρέ ή ακόμα σταμναγκάθι και άγρια χόρτα. Η νοστιμιά… και η συνταγή δική σας. Αυθεντική καπνιστή πανσέτα από την Κρήτη Από τον Μανώλη Σαριδάκη, ιδιοκτήτη του Παραδοσιακού Ξενώνα «Ελαιώνας» στον Ζαρό, Ηρακλείου Υλικά 4 κιλά πανσέτα χωρίς κόκκαλο Αλάτι θαλασσινό Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 κλαράκια φασκομηλιά 10 κλαράκια θυμάρι 10 κλαράκια ρίγανη 10 κλαράκια δενδρολίβανο 750ml κρασί βιλάνα με μοσχάτο 200ml ξύδι αρωματικό από κρασί Για το κάπνισμα Κλαδιά πορτοκαλιάς Κλαδιά βελανιδιάς ή βελανίδια Κλαδιά μυρτιάς Μίγμα βοτάνων Τρόπος παρασκευής Ζαρός χανιά Σε ένα βαθύ ταψί στρώνουμε την μισή ποσότητα αρωματικών και από πάνω βάζουμε την πανσέτα. Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα τα αρωματικά πρέπει να είναι φρέσκα οπότε τα αρώματά τους είναι πιο ...

Πηγή emvolos.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: