Τι Είναι Η Φράπα Citrus Grandis Ή Citrus Maxima: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Η Φράπα Citrus Grandis Ή Citrus Maxima

Η φράπα (Citrus grandis ή Citrus Maxima) είναι κοινή ονομασία αειθαλούς καρποφόρου δέντρου και του καρπού του, τού γένους Κίτρος, που ανήκει στα εσπεριδοειδή (ρουτίδες). Προέρχονται από τη νοτιοανατολική Ασία και τη Μαλαισία και καλλιεργούνται στην Κίνα από την αρχαιότητα. Προσφάτως καλλιεργούνται στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα. Η κινεζική ποικιλία είναι μεγάλη και χοντρόφλουδη και ο καρπός χωρίζεται σε 18 τεμάχια έναντι 12 του γκρέιπφρουτ. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι το γκρέιπ-φρουτ προέρχεται από μετάλλαξη της φράπας. Οι φράπες μοιάζουν με τα γκρέιπφρουτ μόνο που είναι τεράστια (εξ ου και ο χαρακτηρισμός ενός εύσωμου ανθρώπου ως «φράπα»). Οι στυμμένες φράπες δίνουν έναν ωραίο ξινό χυμό σαν του γκρέιπφρουτ, ενώ η φλούδα τους γίνεται ένα νόστιμο αποξηραμένο ζαχαρωτό. 3. Κουμκουάτ Το κουμκουάτ ανήκει στο γένος Φορτουνέλλα και στην οικογένεια ρυτοειδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)) και περιλαμβάνει πέντε είδη αειθαλών θάμνων ή δέντρων. Η καταγωγή της είναι από τη Κίνα όπου το καλλιεργούσαν από το 12ο αιώνα, έφτασε δε να καλλιεργείται στην Ευρώπη στα μέσα του 19ου αιώνα ως καλλωπιστικό φυτό. Η ονομασία κουμκουάτ σημαίνει στα Κινέζικα χρυσό πορτοκάλι. Πώς τρώγεται ένα κουμκουάτ; Απομακρύνουμε το κοτσάνι και το τρώμε δίχως να το έχουμε ξεφλουδίσει. Η φλούδα τους θυμίζει πολύ αρωματικό πορτοκάλι και η σάρκα είναι ιδιαιτέρως στυφή, αλλά με έναν ωραίο τρόπο. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησιά το είδος μαργαρίτα. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, γίνεται γλυκό του κουταλιού και θαυμάσιο λικέρ. Ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και ο πολλαπλασιασμός αλλά και η καλλιέργειά του είναι ίδια όπως τα άλλα εσπεριδοειδή. 4. Μοσχολέμονα της αυστραλασίας (Finger limes) Τα Αυστραλιανά μοσχολέμονα ή Αυστραλιανά λάιμ (Australian limes) είναι είδη του γένους των φυτών εσπεριδοειδών (Citrus), που είναι ιθαγενή στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα. Αυτά τα είδη που περιλαμβάνονταν στα γένη Microcitrus και Eremocitrus. Έχουν χρησιμοποιηθεί ως πηγή τροφής από τους αυτόχθονες Αυστραλούς, καθώς και τους πρώτους αποίκους, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη Αυστραλιανή κουζίνα, σε προϊόντα όπως μαρμελάδες και σάλτσες. Τα λάιμ που μοιάζουν με δάχτυλα έχουν μήκος που ...

Πηγή econews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 05/01/2017