Τι Είναι Η Κατανάλωση Τροφίμων Πλήρους Άλεσης: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Η Κατανάλωση Τροφίμων Πλήρους Άλεσης

Η κατανάλωση τροφίμων πλήρους άλεσης δεν είναι απλά μια μόδα. Μελέτες από το Χάρβαρντ και άλλων ιδρυμάτων, έχουν αποδείξει πως δεν είναι μόνο η ποσότητα των θερμίδων που μετράει στην απώλεια βάρους και το μεταβολισμό, ούτε το ποσοστό των πηγών απ’ όπου προέρχονται αυτές οι θερμίδες. Η ποιότητα της τροφής είναι αυτή που μετράει περισσότερο. Οι άπαχες πρωτεΐνες, οι σύνθετοι υδατάνθρακες και τα «καλά» λιπαρά που παίρνεις από τροφές με όσο το δυνατό λιγότερη επεξεργασία κινητοποιούν το σώμα να καίει λίπος σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Πιες πράσινο τσάι Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην υγεία έχουν αναγνωριστεί εδώ και αιώνες. Η σύγχρονη επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι τα αντιοξειδωτικά και οι τανίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καθαρίζουν το καρδιαγγειακό και συμβάλλουν στην πρόληψη από κάποιες μορφές καρκίνου. Το πράσινο τσάι φαίνεται επίσης να έχει θερμογενετικές ιδιότητες που επιταχύνουν την οξείδωση του λίπους, κάτι που επιτρέπει στον οργανισμό να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα για ενέργεια. Ένα άλλο πρόσθετο όφελος του πράσινου τσαγιού αναφορικά με το μεταβολισμό είναι το γεγονός ότι δεν έχει θερμίδες (εκτός κι αν του προσθέτεις γάλα ή ζάχαρη) και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Μπορεί ωστόσο να σου κόψει την όρεξη μέχρι την ώρα του φαγητού και να καλύψει την ανάγκη για ένα αναζωογονητικό πρωινό ρόφημα. Φάε περισσότερα λαχανικά Τα λαχανικά περιέχουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά , προκαλούν αίσθημα κορεσμού και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες τους διευκολύνουν την πέψη και εξασφαλίζουν την υγεία του πεπτικού σωλήνα. Για να κερδίσεις το μέγιστο όφελος από την κατανάλωση των λαχανικών, προσπάθησε να τρως μεγάλη ποικιλία. Ο γρήγορος μεταβολισμός εξαρτάται άμεσα από την ποικιλία , γιατί δεν επιτρέπει στον οργανισμό σου να αναπτύξει «τεμπέλικες» συνήθειες – κάτι που συμβαίνει αν του «προσφέρεις» συνέχεια το ίδιο είδος τροφής. Ένας βασικός κανόνας είναι να βάζεις στο πιάτο σού όσο περισσότερα χρώματα μπορείς. Σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, κόκκινες ντομάτες, κίτρινο καλαμπόκι, πορτοκαλί καρότα, λευκό κουνουπίδι κ.λπ.. Τρώγε ωμές τροφές Πολλές τροφές περιέχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι τόσο ευαίσθητα που διασπώνται ή χάνονται με τους συνηθισμένους τρόπους μαγειρέματος. Άλλα, έχουν μια τραγανή και δροσιστική υφή που μας ικανοποιεί με μικρότερη ποσότητα. Μπορείς να καταναλώνεις ωμά πολλά λαχανικά αλλά και σπόρους, καρπούς και βέβαια φρούτα. Το μέλι είναι άλλη μια από τις «ωμές» τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και σε μικρή ποσότητα ενισχύσουν το μεταβολισμό σου. Φάε πικάντικες τροφές Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, ένα άχρωμο συστατικό που κάνει τους γευστικούς σου κάλυκες να καίνε μέσω μιας χημικής αντίδρασης. Η καψαϊκίνη έχει θερμογενετική δράση και στο υπόλοιπο σώμα σου. Μερικές φορές προκαλεί ιδρώτα και σε κάνει να νιώθεις ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία σου. Η διαδικασία αυτή αυξάνει και το ρυθμό του μεταβολισμού σου, που καίει περισσότερες θερμίδες (έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνεται κατά 8%). Μια άλλη επίδραση των πικάντικων τροφών είναι ότι σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις πιο ήπιες σε γεύση τροφές κι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να καταναλώσεις μέχρι και 200 θερμίδες λιγότερες ανά γεύμα. Άλλες τροφές που έχουν την ίδια επίδραση είναι το μαύρο πιπέρι και το τζίντζερ, που περιέχουν αντίστοιχα συστατικά που προκαλούν «κάψιμο»....

Πηγή bizznews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 09/01/2017