Τι Είναι Οι Ξηροί Καρποί: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Οι Ξηροί Καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, αλλά και σε πολυακόρεστα λίπη, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, χαλκού, σελήνιου, φυλλικού οξέως, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Α. Έχουν όμως πολλές θερμίδες και γι’ αυτό θα πρέπει να τους καταναλώνουμε με μέτρο. Αυτό σημαίνει 28 φιστίκια, 14 μισά καρύδια και μόνο 7 καρύδια Βραζιλίας. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Αυτή η κατηγορία των λαχανικών περιλαμβάνει τα πάντα, από το κατσαρό μαρούλι, μέχρι το σπανάκι και τη ρόκα. Αυτά τα λαχανικά παρέχουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες καθώς και φυτικές ίνες (προσπαθήστε να τρώτε 20 έως 35 γραμ. κάθε μέρα) στον οργανισμό μας. Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον τρεις μερίδες λαχανικών κάθε μέρα. Φρούτα-Λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C Περιλαμβάνουν τα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι, τις ντομάτες, τις πατάτες, το ακτινίδιο και το μαϊντανό. Εκτός από τη σημασία τους στην συνολική μας υγεία, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C -ένα αντιοξειδωτικό- πρόσφατα συνδέθηκαν με το μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου. Φροντίστε να καταναλώνετε 2-3 μερίδες (ή και περισσότερες) φρούτων καθημερινά. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C για τις γυναίκες είναι 75 mg την ημέρα. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο Λόγω του μηνιαίου κύκλου τους, οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες χρειάζονται περισσότερο σίδηρο. Καλές πηγές σιδήρου είναι τα φασόλια, το άπαχο βοδινό κρέας, τα σέσκουλα, το τόφου και τα αποξηραμένα βερίκοκα. Οι γυναίκες χρειάζονται 12 έως 15 mg. σιδήρου κάθε μέρα, σε σύγκριση με τα μόλις 10-12 mg. που χρειάζονται οι άνδρες. Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο Το ασβέστιο βοηθά στη διατήρηση γερών οστών και μαζί με τακτικές ασκήσεις με βάρη, βοηθά κατά της οστεοπόρωσης. Καλές επιλογές είναι τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, μπρόκολο κ.ά.), τα εμπλουτισμένα με ασβέστιο προϊόντα σόγιας, το τόφου και οι ενισχυμένοι με ασβέστιο χυμοί και δημητριακά. πηγή: govastileto....

Πηγή mcnews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017