Τι Είναι Η Κινεζική Ποικιλία Φράπα

Η κινεζική ποικιλία είναι μεγάλη και χοντρόφλουδη και ο καρπός χωρίζεται σε 18 τεμάχια έναντι 12 του γκρέιπφρουτ. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι το γκρέιπ-φρουτ προέρχεται από μετάλλαξη της φράπας. Οι φράπες μοιάζουν με τα γκρέιπφρουτ μόνο που είναι τεράστια (εξ ου και ο χαρακτηρισμός ενός εύσωμου ανθρώπου ως «φράπα»). Οι στυμμένες φράπες δίνουν έναν ωραίο ξινό χυμό σαν του γκρέιπφρουτ, ενώ η φλούδα τους γίνεται ένα νόστιμο αποξηραμένο ζαχαρωτό. 3. Κουμκουάτ Το κουμκουάτ ανήκει στο γένος Φορτουνέλλα και στην οικογένεια ρυτοειδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)) και περιλαμβάνει πέντε είδη αειθαλών θάμνων ή δέντρων. Η καταγωγή της είναι από τη Κίνα όπου το καλλιεργούσαν από το 12ο αιώνα, έφτασε δε να καλλιεργείται στην Ευρώπη στα μέσα του 19ου αιώνα ως καλλωπιστικό φυτό. Η ονομασία κουμκουάτ σημαίνει στα Κινέζικα χρυσό πορτοκάλι. Πώς τρώγεται ένα κουμκουάτ; Απομακρύνουμε το κοτσάνι και το τρώμε δίχως να το έχουμε ξεφλουδίσει. Η φλούδα τους θυμίζει πολύ αρωματικό πορτοκάλι και η σάρκα είναι ιδιαιτέρως στυφή, αλλά με έναν ωραίο τρόπο. Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στην Κέρκυρα και στα άλλα Ιόνια νησιά το είδος μαργαρίτα. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, γίνεται γλυκό του κουταλιού και θαυμάσιο λικέρ. Ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και ο πολλαπλασιασμός αλλά και η καλλιέργειά του είναι ίδια όπως τα άλλα εσπεριδοειδή. 4. Μοσχολέμονα της αυστραλασίας (Finger limes) Τα Αυστραλιανά μοσχολέμονα ή Αυστραλιανά λάιμ (Australian limes) είναι είδη του γένους των φυτών εσπεριδοειδών (Citrus), που είναι ιθαγενή στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα. Αυτά τα είδη που περιλαμβάνονταν στα γένη Microcitrus και Eremocitrus. Έχουν χρησιμοποιηθεί ως πηγή τροφής από τους αυτόχθονες Αυστραλούς, καθώς και τους πρώτους αποίκους, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη Αυστραλιανή κουζίνα, σε προϊόντα όπως μαρμελάδες και σάλτσες. Τα λάιμ που μοιάζουν με δάχτυλα έχουν μήκος που φτάνει τα 7,5 εκατοστά και το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό τους είναι οι κυψελίδες που περιέχουν τον όξινο και αρωματικό χυμό τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γαρνίρισμα σε ψάρι, σε ποτά, ως αρωματική προσθήκη σε φρουτοσαλάτες και σε γλυκά. Η φλούδα τους γίνεται ζαχαρωτό και μπαίνει σε μαρμελάδες. 5. Μανταρίνια σατσούμα Τα σατσούμα είναι μεγάλα μανταρίνια από την Ιαπωνία που έχουν χαλαρή φλούδα και ξινή αλλά δροσιστική σάρκα. Επίσης, έχουν πολύ λίγα κουκούτσια. Είναι πλούσια πηγή καλίου και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Η παρουσία αλάτων βρωμίου δικαιολογεί την ηρεμιστική του δράση. Η αποξηραμένη φλούδα του φρούτου ...

Πηγή econews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: