Ποιά Είναι Η Γαστρονομική Παράδοση Της Ελλάδας

Η γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας είναι τέτοια που μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό «χαρτί» στην προσπάθεια εμπλουτισμού του τουριστικού της προϊόντος. Τι κινήσεις θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση; Είναι απορίας άξιο γιατί ο γαστρονομικός πλούτος της Ελλάδας δεν είναι σημαιοφόρος της εξωστρέφειάς της, όπως επίσης γιατί ο πρωτογενής τομέας δεν σηκώνει μεγαλύτερο βάρος. Αρκεί να δει κανείς το παράδειγμα του Sympossio, μιας πολλά υποσχόμενης πρακτικής προς αυτή την κατεύθυνση, που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια και αποτελεί το μοναδικό εξωστρεφές γαστρονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Το Sympossio είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων του τουρισμού και εταιρειών τροφίμων και ποτών, οι οποίες μεταφέρουν τεχνογνωσία και προϊόντα της ελληνικής γης με την καθοδήγηση και την έμπνευση Ελλήνων σεφ και marketers σε όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό αποδεικνύει περίτρανα ότι η ελληνική κουζίνα κάνει θαύματα εκτός και εντός συνόρων. Online TWITTER FACEBOOK INSHARE GOOGLE PLUS ΔΙΑΒΑΣΤΕ ...

Πηγή kathimerini.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: