Ποιό Είναι Το Μεγάλο Πλεονέκτημα Της Σταφίδας

Το μεγάλο πλεονέκτημα της σταφίδας είναι ότι καταναλώνεται μαζί με τον φλοιό της. Ο φλοιός της είναι πλήρης ανθοκυανινών που είναι οι χρωστικές που δίνουν το σκούρο κόκκινο χρώμα στις σταφίδες και άλλων πολυφαινολικών αντιοξειδωτικών. (φλαβονοειδή, προανθοκυανιδίνες, προκυανιδίνες, ρεσβερατρόλη) των οποίων η δράση συνοψίζεται σε: Αντιοξειδωτική δράση (προστασία της LDL, της κακή χοληστερόλης δηλαδή, από οξείδωση που την κάνει ακόμα πιο βλαβερή μιας και αυξάνει την ικανότητά της να αποτίθεται στα τοιχώματα των αγγείων ― ελάττωση αποτιθέμενης χοληστερόλης στους ιστούς ― μείωση αθηρωματικής πλάκας ― μείωση κινδύνου καρδιοπαθειών Αντιμικροβιακή δράση. Αγγειοδιασταλτική δράση δια μέσου της παραγωγής ενδοκυτταρικού ΝΟ (Το νιτρικό οξείδιο είναι ένα αέριο που μεταφέρει πληροφορίες μεταξύ των κυττάρων. Από τις βασικές λειτουργίες του είναι να στέλνει το μήνυμα στα λεία μυϊκά κύτταρα των αρτηριών να χαλαρώσουν. Το ΝΟ ελευθερώνεται από το ενδοθήλιο και κατευθύνεται στο εσωτερικό της αρτηρίας προκαλώντας χαλάρωση. Έτσι οι αρτηρίες διαστέλλονται και ρυθμίζεται η πίεση του αίματος). Αντιαλλεργικές ιδιότητες. Προστασία επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος. Προστασία του DNA από ενδοκυτταρικές προσβολές. Άλλα κλινικά αποτελέσματα δείχνουν ότι, η κατανάλωση της σταφίδας βοηθά στη ρύθμιση (σημαντική ελάττωση) της διαστολικής πίεσης. Ημερήσια Καθημερινή Εφημερίδα της Ηλείας Η ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2002 και εδρεύει στον Πύργο Ηλείας. Από το 2002 μέχρι σήμερα κυκλοφορεί αδιάλειπτα έχοντας συμπληρώσει 14 χρόνια ενεργούς και δυναμικής παρουσίας στον Περιφερειακό τύπο....

Πηγή protinews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: