Τι Είναι Η Ινδική Κουζίνα

Η ινδική κουζίνα που είναι σε μεγάλο βαθμό χορτοφαγική, περιέχει εδώ και δύο χιλιετίες κεφτέδες ή τύπου μπιφτέκια παρασκευές με λαχανικά, όσπρια και μπαχαρικά· η Ιαπωνία μέχρι δύο γενιές πριν ήταν κατά βάση χορτοφάγος· στην Ελλάδα, ο Πυθαγόρας (ίσως και από τα χρόνια του με τους ιερείς της Αιγύπτου) ήταν επίσης χορτοφάγος, αν και είχε μια περίεργη αποστροφή για τα φασόλια και κάπου διάβασα πως θεωρούσε ότι τα όσπρια επηρεάζουν τη σκέψη· παρά δε την συμβολή του Απίκιου στην αρχαία ιστορία του κεφτέ με κρέας, ο ρωμαϊκός στρατός επέλαυνε με χορτοφαγικό στομάχι, γράφει ο Derek Wall (The Diet of Early Humans – Vegetarianism and Archaeology) στο Vegetarian Society, 1988. Η κουζίνα της Μέσης Ανατολής και η ελληνική έχουν πάμπολλες συνταγές «ψευτοκεφτέδων» στρογγυλών ή επίπεδων με λαχανικά (ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, ...

Πηγή econews.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα: