Ποιά Είναι Η Καλύτερη Πηγή Της Βιταμίνης D: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Ποιά Είναι Η Καλύτερη Πηγή Της Βιταμίνης D

Η καλύτερη πηγή της βιταμίνης D είναι ο ήλιος. Μαγνήσιο Το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και είναι πολύ βασικό για τις γυναίκες μετά τα 40, οι οποίες διατρέχουν κίνδυνο λόγω της φυσιολογικής γήρανσης. Η έλλειψη μαγνησίου συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και φλεγμονή στον οργανισμό. Το μαγνήσιο βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και παίζει ρόλο στην υγεία των μυών, των νεύρων, και της καρδιάς, καθώς και στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος. Τρώτε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φασόλια, σόγια , ξηρούς καρπούς, σπόρους και αβοκάντο. Κάλιο Το κάλιο συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης ανεξάρτητα από την ηλικία. Στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, η υψηλότερη πρόσληψη καλίου από τα τρόφιμα έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Κάλιο θα βρείτε στις μπανάνες, τις γλυκοπατάτες, τα σέσκουλα, τα φασόλια και τις φακές. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα Δεν ανήκουν στις βιταμίνες, έχουν όμως αναρίθμητα οφέλη για την υγεία και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης, όπως η αύξηση του κινδύνου καρδιακής νόσου και η απώλεια της μνήμης και των γνωστικών λειτουργιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της LDL («κακής») χοληστερόλης, μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης. Θα τα βρείτε στα λιπαρά ψάρια, τα καρύδια, το λιναρόσπορο και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά και σε σχετικά συμπληρώματα. Προβιοτικά Τα προβιοτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εντέρου, στη διατήρηση του βάρους και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικού. Προσπαθήστε να τρώτε γιαούρτι, κεφίρ και άλλα προϊόντα ζύμωσης. Πηγή:onmed....

Πηγή sierafm.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017