Τι Είναι Ο Τραυλισμός : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Ο Τραυλισμός είναι μια δυσκολία στη ροή της ομιλίας. Αποτελεί μία σύνθετη διαταραχή που συνήθως χαρακτηρίζεται από διακοπτόμενη ροή ομιλίας λόγω επαναλαμβανόμενων κολλημάτων, επαναλήψεων ή επιμηκύνσεων ήχων στην αρχή ή τη μέση της λέξης. Συχνά συνοδεύονται από αντανακλαστικές συσπάσεις του προσώπου ή του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις από απώλεια ελέγχου του ρυθμού της αναπνοής. Που οφείλεται; Ο τραυλισμός έχει νευρολογική βάση και σχετίζεται με τον γενετικό προγραμματισμό του εγκεφάλου του παιδιού και την κληρονομικότητα. Δευτερογενώς τα λεκτικά συμπτώματα συσχετίζονται με αρνητικά συναισθήματα όπως είναι ο φόβος για λεκτική επικοινωνία ή ένα αίσθημα επικοινωνιακής ανεπάρκειας και ανασφάλειας και με συμπεριφορές αποφυγής όπως είναι η αποφυγή λέξεων, προσώπων, ή επικοινωνιακών περιστάσεων. Στα παιδιά σχολικής ηλικίας και στους ενηλίκους εμφανίζεται με συχνότητα 1% του συνολικού πληθυσμού ενώ το ποσοστό των παιδιών ...
Πηγή offsite.com.cy >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Δοκιμασία Κόπωσης Με Θάλλιο
Η δοκιμασία κόπωσης με θάλλιο είναι παρόμοια εξέταση με την δοκιμασία κόπωσης, ή την φαρμακευτική (χημική) δοκιμασία κόπωσης, αλλά μια μικρή ποσότητα ραδιενεργής ουσίας χρησιμοποιείται για να εκτιμηθεί η ροή αίματος στην καρδιά. Η δοκιμασία κόπωσης με θάλλιο μπορεί να γίνει είτε με τον ασθενή σε ηρεμία, είτε με τον ασθενή να ασκείται. Η ραδιενεργή ουσία που εγχέεται στον ασθενή λέγεται ραδιονουκλίδιο....
Πηγή iator.gr >>>
Τα ιχθυέλαια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά ω-3 αλλά δεν υπάρχει ισχυρή απόδειξη ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο του καρκίνου. Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κατανάλωση πολύ αλμυρών τροφίμων, ή τροφίμων που έχουν διατηρηθεί με αλάτι, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου. Άτομα που καταναλώνουν τακτικά μεγάλες ποσότητες αλατιού καθημερινά έχουν 2/3 υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν μικρές ποσότητες. Το αλάτι μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο του καρκίνου του στομάχου καταστρέφοντας το τοίχωμα του στομάχου και προκαλώντας φλεγμονή. Μια διατροφή υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού Οι περισσότερες μελέτες που έχουν βρει μια μικρή αύξηση του κινδύνου για καρκίνο του μαστού τη συσχετίζουν με την πρόσληψη συνολικού λίπους ή κορεσμένου λίπους. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή το λίπος στη διατροφή μας αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων και άλλων ορμονών στο αίμα μας, προωθώντας την ανάπτυξη του καρκίνου. Τα λίπη είναι ένα απαραίτητο μέρος της διατροφής μας, αλλά πρέπει να περιορίζεται η πρόσληψή τους μέσω της διατροφής. Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αναφορές: World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research, Food, nutrition, physical activity and the prevention of cancer: a global perspective. 2007, Washington DC: AICR. Gonzalez, C.A., et al., Fruit and vegetable intake and the risk of stomach and oesophagus adenocarcinoma in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC-EURGAST). Int J Cancer, 2006. 118(10): p. 2559-66. Wu S et al. Fish consumption and colorectal cancer risk in humans: a systematic review and meta-analysis. Am J Med. 2012 Jun;125(6):551-9 Parkin, M., et al., The fraction of cancer attributable to lifestyle and environmental factors in the UK in 2010. BJC 2011. 105, Supp. 2, 6 December 2011. hiébaut AC et al. Dietary fat and postmenopausal invasive breast cancer in the National Institutes of Health-AARP Diet and Health Study cohort. J Natl Cancer Inst. 2007 Mar 21;99(6):451-62. Κράτα ...
Πηγή ioannina24.gr >>>
Η βιταμίνη C είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην προστασία των κυττάρων από τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες υπάρχουν στο περιβάλλον, όπως η μόλυνση του αέρα, ο καπνός του τσιγάρου και οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Επίσης, συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να προστατεύει το σώμα σου από τις ασθένειες. Όταν δεν έχεις σχεδόν καθόλου βιταμίνη C, θα παρατηρήσεις αυξημένες μελανιές και ανεξήγητα κόκκινα ή μωβ σημάδια. Αυτό πιθανόν να συμβαίνει λόγω των αδύναμων αιμοφόρων αγγείων κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, τα οποία σπάνε και τρέχουν από μέσα τους τα ερυθρά αιμοσφαίρια, εξηγεί η Ross. 2. Έχουν αλλάξει οι συνήθειές σου στην τουαλέτα; Συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα(μέσω διατροφής και/ή συμπληρώματος): 400 μικρογραμμάρια, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου για την ακριβή ποσότητα που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός σου Βρίσκεται σε: γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα και το γιαούρτι, σκουρόχρωμα πράσινα λαχανικά, αμύγδαλα και στα ρεβίθια Φυσικά, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου προτού αποφασίσεις να λάβεις οποιοδήποτε συμπλήρωμα. Αλλά, ορίστε πώς θα μπορέσεις να εντοπίσεις κάποια σημάδια που ίσως να υποδεικνύουν ποιο θρεπτικό στοιχείο σου λείπει και τι μπορείς να κάνεις για αυτό. © Shape.gr simpliroma-diatrofis Βρίσκεται σε: σκουρόχρωμα πράσινα λαχανικά(όπως το σπανάκι), ρεβίθια και φακές Μπορεί να έχεις έλλειψη: Φυλλικού οξέος 1. Τα μαλλιά και τα νύχια σου είναι αδύναμα Συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα (μέσω διατροφής και/ή συμπληρώματος): Αν και οι συνηθισμένες συστάσεις αναφέρουν να λάβεις όσο περισσότερο ασβέστιο μπορείς από τη διατροφή σου, μπορείς να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα σε περιορισμένες ποσότητες, εάν δεν καταφέρνεις να πάρεις ...
Πηγή e-koufalia.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017