Τι Είναι Οι Τροφικές Αλλεργίες Για Το Παιδί: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Οι Τροφικές Αλλεργίες Για Το Παιδί

Οι τροφικές αλλεργίες είναι σχετικά συχνές στα παιδιά, προσβάλουν το 6-8% του παιδικού πληθυσμού. Έχει αποδειχθεί ότι η εισαγωγή τεσσάρων ή περισσότερων νέων τροφίμων πριν τον 4ο μήνα, συνδέεται με αυξημένη εμφάνιση αλλεργιών. Μην ανυπομονείτε να περάσετε γρήγορα στη φάση του απογαλακτισμού. Ο οργανισμός του μωρού σας θα είναι πιθανότατα ανέτοιμος να αναγνωρίσει τα άγνωστα, νέα συστατικά που εισβάλουν στο σώμα μέσω της τροφής και θα προκληθεί αλλεργική αντίδραση. Ο θηλασμός είναι η καλύτερη προστατευτική ασπίδα στις αλλεργίες και στην περίπτωση εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης του μωρού σας σε συγκεκριμένο τρόφιμο, αυτό θα πρέπει να αποκλεισθεί και από τη δική σας διατροφή όσο θηλάζετε. Μία τέτοια τροφή μπορεί να είναι: το αυγό, το ψάρι και τα θαλασσινά, το αγελαδινό γάλα, οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα τους (πχ το αραχιδέλαιο που περιέχεται σε αρκετά τυποποιημένα τρόφιμα), προϊόντα σόγιας και κάποια φρούτα όπως η φράουλα, η μπανάνα, τα εσπεριδοειδή. Σε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο λόγω οικογενειακού ιστορικού αλλεργίας, τα "ύποπτα" τρόφιμα πρέπει να δίνονται με μεγάλη προσοχή. Η τακτική της αργοπορημένης εισαγωγής αυτών των τροφίμων στη διατροφή, η οποία εφαρμοζόταν μέχρι τώρα, δεν έχει αποδείξει ότι καθυστερεί ή εμποδίζει την εμφάνιση αλλεργιών. Η τακτική που έχει πρακτική αξία σε αυτή την περίπτωση είναι να εισάγονται στη διατροφή του παιδιού ένα ένα ξεχωριστά αυτά τα τρόφιμα, ώστε να μπορεί να εντοπιστούν εύκολα τα "ένοχα" για αλλεργική αντίδραση. Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι η πιο συνηθισμένη τροφική αλλεργία στα παιδιά. Εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος και δεν πρέπει να το συγχέετε με τη δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχει το γάλα. Ένα βρέφος αλλεργικό στις πρωτεΐνες γάλακτος ενδέχεται να είναι εξίσου αλλεργικό και στις πρωτεΐνες του πρόβειου ή του κατσικίσιου γάλακτος, καθώς και σε άλλες πρωτεΐνες (πχ σόγιας). Ο αποκλεισμός αυτών των ειδών γάλακτος από τη διατροφή του παιδιού είναι η μοναδική μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος. Η αντικατάστασή τους θα πρέπει να γίνει με γάλατα εκτεταμένης υδρόλυσης, τα οποία είναι κατά κανόνα τα πλέον αποτελεσματικά, με τη συμβουλή και την καθοδήγηση του παιδιάτρου. Με την συνεργασία της κας Αστρινιάς Σκαρπαλέζου, Κλιν. Διατροφολόγος- Διαιτολόγος Νευρομεταβολικών Νοσημάτων, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγ. Σοφία». Δ.Ο.Λ. © Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη....

Πηγή kids.in.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 23/01/2017