Τι Είναι Η Υπερβολική Κατανάλωση Αλκοόλ: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Η Υπερβολική Κατανάλωση Αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνη, λόγω της καταστολής της γλυκονεογένεσης και μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένη υπογλυκαιμία σε νεαρά άτομα με διαβήτη (έως 10-12 ή περισσότερες ώρες μετά την κατανάλωση, ανάλογα με το ποσό κατανάλωσης). Η εκπαίδευση στα ακόλουθα σημεία θα πρέπει να τονιστεί, ειδικά όταν ένα παιδί ή νεαρό άτομο αρχίζει να συμπεριλαμβάνει το αλκοόλ στον τρόπο ζωής του. Πολλά είδη αλκοολούχων ποτών είναι διαθέσιμα, μερικά εκ των οποίων στοχεύουν ιδιαίτερα στους νέους. Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για την περιεκτικότητα σε αλκοόλη διαφορετικά ποτά. Τρόφιμα με υδατάνθρακες θα πρέπει να καταναλώνονται πριν ή / και κατά τη διάρκεια και / ή μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Μπορεί να είναι επίσης απαραίτητο να προσαρμοστεί η δόση της ινσουλίνης ιδιαίτερα εάν κάποια μορφή άσκησης εκτελείται κατά τη διάρκεια / μετά την κατανάλωση. Η παροχή συμβουλών στους νέους θα πρέπει να περιλαμβάνει πρακτικούς τρόπους για να μειώσουν την πρόσληψη αλκοόλ όπως η χρήση μπύρας χωρίς αλκοόλ και γενικότερα το ποτό με μέτρο. Ειδική μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για την πρόληψη υπογλυκαιμίας την νύχτα, έχοντας ένα σνακ υδατανθράκων στο κρεβάτι και την παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης πιο συχνά από ό, τι συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας και την επόμενη ημέρα, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Ειδικά τρόφιμα για διαβητικούς Τα τρόφιμα αυτά δεν συνιστώνται επειδή δεν είναι αναγκαία, είναι ακριβά, έχουν συχνά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και μπορεί να περιέχουν γλυκαντικές ουσίες με καθαρτικά αποτελέσματα (αλκοόλες σακχάρων, όπως σορβιτόλη). Αν και οι διεθνείς διατροφικές οδηγίες συμβουλεύουν ότι μια μέτρια ποσότητα ζάχαρης μπορεί να καταναλωθεί, τα «τρόφιμα για διαβητικούς» είναι ακόμη προς πώληση σε ορισμένες χώρες. Τεχνητά και έντονα γλυκαντικά Γενικότερα το νερό θα πρέπει να ενθαρρύνεται αντί ζαχαρούχων ποτών και λικέρ.Τα ζαχαρούχα ποτά δεν ενδείκνυνται καθώς αυτά οδηγούν σε αύξηση βάρους και μπορεί να προκαλέσουν υπεργλυκαιμία καθώς και η δόση της ινσουλίνης συνήθως δεν ταιριάζει με τη ποσότητα υδατάνθρακα . Τα αναψυκτικά διαίτης είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Προϊόντα όπως γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με γλυκαντικά μπορεί να είναι χρήσιμα, ιδιαίτερα για όσους είναι υπέρβαροι. Η σακχαρίνη, η νεοτάμη, η ασπαρτάμη,η ακεσουλφάμη Κ, τα παράγωγα κυκλαμικών (σε ορισμένες χώρες), η αλιτάμη, και η σουκραλόζη χρησιμοποιούνται σε προϊόντα χαμηλά σε ζάχαρη, «light» ή «διαίτης» για τη βελτίωση της γλυκύτητας και της γευστικότητας. Δεν υπάρχουν δημοσιευμένες επιστημονικές εκθέσεις που τεκμηριώνουν βλάβη από την πρόσληψη των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών σε δόσεις που δεν υπερβαίνουν τις συνιστώμενες. ΒΙΒΛΟΓΡΑΦΙΑ Smart CE, Annan F, Bruno LPC, Higgins LA, Acerini CL. Nutritional management in children and adolescents with diabetes. Pediatric Diabetes 2014: 15 (Suppl. 20): 135–153....

Πηγή diatrofi.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016