Τι Είναι Ο Αυτισμός : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Ο αυτισμός είναι μία φασματική διαταραχή, που σημαίνει ότι εμφανίζεται με πολλές διαφορετικές μορφές. Μία διάγνωση μπορεί να διαφέρει από ήπιο έως βαρύ, και ενώ τα παιδιά που το έχουν ...(ανήκουν στο φάσμα) είναι πιθανόν να παρουσιάσουν κοινά χαρακτηριστικά, είναι επίσης ξεχωριστά όπως τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το καθένα διαχειρίζεται διαφορετικά (grab bag) συμπτώματα. Ενώ ένα παιδί ίσως να μιλάει σπάνια και να δυσκολεύεται στο να μάθει πώς να γράφει και πώς να διαβάζει, κάποιο άλλο μπορεί να είναι τόσο υψηλά λειτουργικό που να μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα σε τυπικό σχολείο. Επίσης κάποιο παιδί μπορεί να είναι τόσο ευαίσθητο στην αίσθηση του υφάσματος που όλες οι ετικέτες θα πρέπει να κόβονται πριν βάλει κάποιο ρούχο, ενώ ο φίλος του που είναι επίσης αυτιστικός μπορεί να μην έχει καθόλου αισθητηριακά προβλήματα. Πρόκειται για την πιο επικρατούσα αναπτυξιακή διαταραχή που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Παθήσεων, από τα περίπου 4 εκατομμύρια μωρά που γεννιούνται ...
Πηγή Ingossip.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Νευροδιαβιβαστές
Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικές ουσίες που μεταφέρουν τα ερεθίσματα από και προς τον εγκέφαλο, συμβάλλουν στην καλή μνήμη και την αυξημένη προσοχή, αυξάνουν την ευφορία, και ενεργοποιούν την σεξουαλική διάθεση. Οι ουσίες αυτές είναι κυρίως αμινοξέα, των οποίων η ύπαρξη και λειτουργία βασίζεται στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ συστατικά όπως η βιταμίνη C, το σελήνιο και το μαγνήσιο έχουν προστατευτική και επανορθωτική δράση σε αυτές. Λογικά λοιπόν, τροφές πλούσιες σε αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες, βελτιώνουν την δράση των νευροδιαβιβαστών και τους διευκολύνουν να μεταφέρουν γρηγορότερα τα μηνύματα στο εγκέφαλο, και όταν πρόκειται για ερωτικά μηνύματα, αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη διάθεση και ανεβασμένη libido. Είναι προφανές ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία καλής και ερωτικής διάθεσης. Τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης είναι πλούσια σε αμινοξέα. Τροφές όπως τα φασόλια, ο αρακάς, οι φακές, τα καρύδια, το μαύρο ρύζι, το αλεύρι ολικής αλέσεως, το γιαούρτι, το χοιρινό κρέας, μας παρέχουν άφθονη βιταμίνη Β1 ενώ τα παντζάρια, η μαγιά μπύρας, τα φιστίκια, ο ξιφίας, ο ...
Πηγή entertv.gr >>>
Τι Είναι Το Ιαπωνικό Kyolic
Το Ιαπωνικό Kyolic που είναι συνώνυμο του ‘ωριμασμένου εκχυλίσματος σκόρδου’ το όποιο έχει υποστεί ψυχρή συμπίεση, είναι άοσμο υγρό η ξηρή σκόνη που έχει υποστεί ωρίμανση σε αλκοόλη και είναι γεμάτο από ενώσεις του θειου. Ορισμένοι ερευνητές το προτιμούν διότι περιέχει μια τιτλοδοτημένη, σταθερή ποσότητα ενός από τα φαρμακολογικά ενεργά συστατικά του σκόρδου,της S-αλλυκυστεινης. Το Kyolic δεν περιέχει αλλισίνη. Το γερμανικό συμπλήρωμα σκόρδου με την εμπορική ονομασία Kwai είναι επίσης ένα καλά δοκιμασμένο παρασκεύασμα ξηρού σκόρδου, το όποιο,αντίθετα με το Kyolic, αναφέρεται ότι απελευθερώνει αλλισἰνη και βασίζει μεγάλο μέρος των ιαματικών ιδιοτήτων του σε αυτή την ουσία. Είναι επικαλυμμένο και διασπάται στην εντερική οδό και όχι στο στομάχι. Σε καλά σχεδιασμένες μελέτες και το Kwai και το Kyolic είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης και την παράγωγη αντιοξειδωτικών και αντισηπτικών αποτελεσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι,όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η λήψη των συμπληρωμάτων σκόρδου είναι καλυτέρα να γίνεται με τα γεύματα. Το σκόρδο που προτιμώ να χρησιμοποιώ, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι της Forever γιατί περιέχει και θυμάρι και λεκιθίνη. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι, τα συστατικά του σκόρδου, με του θυμαριού βοηθούν τον μεταβολισμό να μετατρέψει τα λίπη σε ενέργεια. Τρία δισκία σκόρδο θυμάρι, τρις φορές την ημέρα με το γεύμα έχουν πολύ καλή αντιοξειδωτική αλλά και ενδυναμωτική δράση. Μπορείς να διαλέξεις όποιο από τα σκευάσματα επιθυμείς, αλλά και φρέσκο σκόρδο φυσικά. Ποια ποσότητα σκόρδου είναι αρκετή; Δυο η τρεις σκελίδες σκόρδου ημερησίως είναι αρκετές για να δώσουν στα κύτταρα σας την τονωτική ένεση που θα διαφυλάξει τη νεότητα σας. Ποιό σκόρδο είναι ισχυρό; Η αντιγηραντική ισχύς του σκόρδου εξαρτάται από το μέγεθος της σκελίδας και την ποιότητα του εδάφους στο οποίο καλλιεργήθηκε. Για παράδειγμα, το σκόρδο που αναπτύχτηκε σε χώμα πλούσιο σε σελήνιο περιέχει ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση του ιχνοστοιχείου σελήνιο, που ενισχύει τις αντιγηραντικές ιδιότητες του βολβού. Γι αυτό λέω, Σκόρδο, ΠΆΝΤΑ, ΜΟΝΟ … ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ και φυσικά ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΟΧΙ Κινέζικο. Θα αναφέρουμε εδώ, τις ισοδύναμες ποσότητες σκόρδου που περιέχονται στις φρέσκες σκελίδες σκόρδου, στη σκόνη σκόρδου και στα δισκία σκόρδου προκειμένου να μπορεί να συγκρίνει κάνεις τις διάφορες μορφές του προϊόντος που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Δυο η τρεις φρέσκες σκελίδες σκόρδου ισοδυναμούν με ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε μορφή σκόνης (όπως είναι αυτό που υπάρχει στα μπουκαλάκια των μπαχαρικών) με τέσσερις ταμπλέτες κονιορτοποιημένου σκόρδου του ενός γραμμαρίου (1000mg) όπως είναι οι ταμπλέτες του προϊόντος της εταιρείας Kwai, με τέσσερις κάψουλες σκόρδου Kyolic η ένα κουταλάκι του γλυκού εκχυλίσματος σκόρδου Kyolic. Ποια είναι η μεγίστη ασφαλής ποσότητα που μπορούμε να καταναλώνουμε; Το ωμό σκόρδο μπορεί να είναι τοξικό σε υψηλές δόσεις, ειδικά σε ένα καταβεβλημένο σώμα με εξαντλημένο ανοσοποιητικό. Όμως ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ μικρός όταν το σκόρδο μαγειρεύεται ελαφρά. Η κατανάλωση ποσότητας μεγαλύτερης των πέντε σκελίδων σκόρδου ημερησίως μπορεί να προκαλέσει διάρροια, αέρια, τυμπανισμό. Η κατανάλωση περισσότερο από 20 gr σκόρδου ημερησίως (ποσότητα που ισοδυναμεί με επτά έως δέκα σκελίδες σκόρδου) μπορεί να προκαλέσει γαστρική αιμορραγία. Μέτρο, ΝΟΥΣ και ισορροπία επιβάλλεται και εδώ. Η Υπερβολή είναι σε όλα καταστροφική και δρα ενάντια σε αυτό που η ισορροπία προστατεύει και ενισχύει. Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ > Ενισχύει τη λειτουργία και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. > Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, σχεδόν όπως κάνουν και ορισμένα από τα συνθετικά φάρμακα που χορηγούνται με συνταγή γιατρού. > Λειτούργει ως αντιπηκτικό, αραιώνοντας το αίμα και αποτρέποντας τη λειτουργία των επικινδύνων θρόμβων. > Προστατεύει τους γερασμένους εγκεφάλους από τη διανοητική δυσλειτουργία, που περιλαμβάνει την απώλεια μνήμης, τη μειωμένη ικανότητα σκέψης και μάθησης, την κατάθλιψη και την άνοια. > Αναστέλλει τις κυτταρικές μεταβολές που οδηγούν στην εμφάνιση του καρκίνου και συμβάλλει στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. > Καταστέλλει τη γενική επιδείνωση της φυσικής που προκαλείται από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα. > Το σκόρδο περιέχει τουλάχιστον δώδεκα ισχυρότατες αντιοξειδωτικές ουσίες. Μην διατηρείτε το σκόρδο σε λάδι. ΌΧΙ στο σπίτι. Ανεξαρτήτως της ισχυρής του γεύσης, το σκόρδο είναι λαχανικό χαμηλής οξύτητας. Το pH μιας σκελίδας σκόρδου συνήθως ποικίλει από 5.3 μέχρι 6.3. Όπως και με όλα τα λαχανικά χαμηλής οξύτητας, το σκόρδο υποστηρίζει την ανάπτυξη και την επακόλουθη παραγωγή τοξινών από το βακτήριο Clostridium botulinum, όταν βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Οι συνθήκες αυτές περιλαμβάνουν εσφαλμένη κονσερβοποίηση στο σπίτι και λανθασμένη προετοιμασία και αποθήκευση του μείγματος λαδιού με τα φρέσκα χορταρικά και το σκόρδο. Η υγρασία, η θερμοκρασία δωματίου, η έλλειψη οξυγόνου και οι συνθήκες χαμηλής οξύτητας συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Clostridium botulinum. Καθώς αυξάνεται, αυτό το βακτήριο παράγει μια ιδιαίτερα ισχυρή τοξίνη που προκαλεί την ασθένεια της βοτυλίασης. Αν δεν θεραπευτεί σύντομα, είναι δυνατό να επέλθει θάνατος μέσα σε λίγες μέρες από την κατανάλωση του τοξικού φαγητού. Μείγματα σκόρδου σε λάδι που μένουν αποθηκευμένα σε θερμοκρασία δωματίου παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες για την παραγωγή της τοξίνης της βοτυλίασης (χαμηλή τοξικότητα, χωρίς ελεύθερο οξυγόνο στο λάδι και ζεστή θερμοκρασία). Ο ίδιος κίνδυνος ισχύει και για το ψημένο σκόρδο που αποθηκεύεται σε λάδι. Προσοχή λοιπόν. Μπορείτε να καθαρίζετε σκελίδες από σκόρδα και να τα αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για την χρήση 10-12 ημερών. Επίσης μπορείτε να βάλετε στο λάδι μερικές σκελίδες σκόρδο με δεντρολίβανο, φύλλα δάφνης, λίγα πιπέρια σε κόκκους και μικρές Cayenne (πιπεριά καγιέν). Αφήστε να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις, 8 ώρες και να το χρησιμοποιήσετε ΑΜΕΣΩΣ στις εππόμενες 5-8 ημέρες ωμό στις σαλάτες και στα φαγητά, για έξτρα άρωμα. Μην το αποθηκεύετε εκτός κι αν το κάνετε τουρσί, που όμως από το ξύδι χάνει μεγάλος μέρος απο τα οφέλη του. Στο φαγητό μπαίνουν, ολόκληρα, λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά. Καλό είναι να τρώγονται ωμά, μια σκελίδα σκόρο ψιλοκομμένη ταιριάζει σε όλα τα φαγητά, σούπες, σαλάτες, βραστά. Επίσης βραστά ή ψητά, προτιμήστε να τα βάζετε μαζί με την φλούδα τους. Ψητά, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, με Cayenne (πιπεριά καγιέν) και αλειμμένα με λάδι, γίνονται υπέροχος μεζές. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, το σκόρδο θεωρούνταν ως εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό. Επίσης το είχαν σαν φυλακτό ενάντια στα κακά δαιμόνια και τους βρικόλακες καθώς και κατά του ματιάσματος. Υπάρχουν πολλές λαϊκές παραδόσεις σχετικά με το σκόρδο. Έτσι μία πλεξούδα από σκόρδα σε ένα σπίτι ή χωράφι διώχνει το μάτιασμα και την γλωσσοφαγιά. Άμα κάποιος θαυμάζει κάτι για να μη το ματιάζει συνηθίζεται η έκφραση «σκόρδα στα μάτια σου» έτσι αποτρέπεται το μάτιασμα. Στην έγκυο γυναίκα και στο νεογέννητο βρέφος τοποθετείται ένα σκόρδο για να φύγει το κακό μάτι. Την ημέρα της πρωτομαγιάς τρώνε σκόρδο για προληπτική εξουδετέρωση του κακού. Ακόμα και πλαστικά σκόρδα τοποθετούνται σε αυτοκίνητα για γούρι. Το σκόρδο είναι ένα φυτό Δυνατής διατροφικής αξίας και πραγματικά δίκαια κατέχει θέση πρωταγωνιστή την καθημερινή κουζίνα. Είπαμε το σκόρδο Δρα κατά πάντων, όπως και το Kalashnikov, άλλωστε. WILD GARLIC (ΑΓΡΙΟ ΣΚΟΡΔΟ) Το άγριο σκόρδο (Allium ursinum), ανήκει στην οικογένεια των λειριιδών (Liliaceae) και κατάγεται από την Ευρώπη και Ασία. Το άγριο οκόρδο ήταν ήδη γνωστό από το μεσαίωνα ως θεραπευτικό φυτό για ενοχλήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα. Την αξία αυτού του φυτού για τους ανθρώπους της εποχής εκείνης φανερώνει μια Γερμανική παροιμία «Τρώγε πράσο την άνοιξη κι άγριο σκόρδο το Μάη και θα γλιτώσεις το γιατρό τη χρονιά την άλλη!» Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση. To άγριο σκόρδο θεωρείται πολλαπλάσια δραστικότερο από το κλασσικό σκόρδο Περιέχει και αποδίδει 23% περισσότερες θειούχες ενώσεις (με κυριότερη την αλισίνη) από το απλό σκόρδο. Η αλίσίνη προφυλάσσει από χοληστερίνη και αρτηριοσκλήρωση, προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία και δρα σαν ασπίδα στα εγκεφαλικά επεισόδια, στα εμφράγματα, στις θρομβώσεις. Περιέχει και παρέχει περίπου 40% περισσότερο μαγνήσιο και 15% περισσότερο μαγγάνιο από το κλασσικό σκόρδο. Τα δυο αυτά μέταλλα είναι επίσης σημαντικά και απαραίτητα για την καλήυγεία του καρδιακού και του κυκλοφορικού συστήματος. Και είναι «φυσικά» άοσμο. Ακόμη και με την εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, είναι φυσικά άοσμο μετά την κατανάλωση του. Αυτό συμβαίνει επειδή το θείο στο άγριο σκόρδο είναι συνδεμένο σε πρωτεΐνη, ενώ στο κοινό σκόρδο το θείο βρίσκεται σε “ελεύθερη” μορφή. Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published. Required fields are marked
Πηγή ypervasinews.gr >>>
Ποιές Είναι Οι Καλύτερες Διατροφικές Πηγές
Οι καλύτερες διατροφικές πηγές είναι το κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά, τα οστρακοειδή, το γάλα και άλλα ζωικά προϊόντα. Ορισμένα φυτικά τρόφιμα εμπλουτίζονται με Β12. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι συχνά η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 δεν οφείλεται μόνο στην μειωμένη πρόσληψη αλλά και στην ελλειπή απορρόφηση. Η διαδικασία απορρόφησης της Β12 αποτελείται από μία σειρά σταδίων. Κάθε πρόβλημα κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση της. Με την πάροδο της ηλικίας θεωρείται δεδομένη και η μείωση της, λόγω της μειωμένης δράσης του ενδογενή παράγοντα, μιας πρωτεΐνης απαραίτητης για το τελικό στάδιο της απορρόφησης στον ειλεό. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει ακόμα και με την χρήση των «παραδοσιακών» συμπληρωμάτων διατροφής. Σύγχρονα όμως σκευάσματα βιταμίνης Β12, τα οποία λαμβάνονται με στοματικό ψεκασμό και απορροφούνται μέσω του στοματικού βλεννογόνου, έρχονται να δώσουν την απόλυτη λύση. Τα Αγγλικά αυτά σκευάσματα έχουν ελεγχθεί για την αποτελεσματικότητα τους στο Πανεπιστήμιο του Cardiff. Η απορρόφηση και η αύξηση των επιπέδων βιταμίνης Β12 στο αίμα είναι έτσι πιο αποτελεσματική! Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος - ...
Πηγή newslog.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016