Τι Είναι Τα Επεξεργασμένα Τρόφιμα: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Τα Επεξεργασμένα Τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα τείνουν να είναι χαμηλότερα σε φυτικές ίνες, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ενθαρρύνονται να καταναλώνονται μη επεξεργασμένα, φρέσκα τρόφιμα. Λίπη Οι διατροφικές οδηγίες με βάση τον πληθυσμό προτείνουν μια πρόσληψη λίπους όχι μεγαλύτερη από 30-35% της συνολικής ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης . Η υψηλή συνολική πρόσληψη λίπους έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο για υπερβάλων βάρος και για παχυσαρκία. Η υψηλή πρόσληψη κορεσμένων και τράνς λιπαρών έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα κορεσμένα λίπη βρίσκονται στα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, τα λιπαρά κρέατα, και τα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σνακ. Tα trans λιπαρά οξέα, που σχηματίζονται όταν τα φυτικά έλαια υποβάλλονται σε επεξεργασία και στερεοποιούνται (υδρογόνωση), βρίσκονται σε μαργαρίνες και στα τηγανιτά τρόφιμα . Ο πρωταρχικός στόχος σχετικά με το διατροφικό λίπος στην κλινική πρακτική είναι συνήθως να μειωθεί η πρόσληψη του συνολικού λίπους, των κορεσμένων λιπαρών οξέων καθώς και των trans λιπαρά οξέων. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και στους ξηρούς καρπούς, στα λιπαρά ψάρια και σε ορισμένα φυτικά έλαια (από καλαμπόκι, ηλίανθο, σόγιας) αντίστοιχα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατα για τη βελτίωση του λιπίδαιμικού προφίλ. Συνιστάται η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Οι συμβουλές για τα παιδιά είναι να τρώνε λιπαρά ψάρια μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε ποσότητες 80-120 g. Πρωτεΐνη Η πρόσληψη μειώνεται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας (έως 10 ετών) από περίπου 2 g / kg σωματικού βάρους / ημέρα που ήταν στη πρώιμη παιδική ηλικία σε 1 g / kg σωματικού βάρους/ ημέρα και σε 0,8-0,9 g / kg σωματικού βάρους/ ημέρα στην εφηβεία. Δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνες> 25% της ενέργειας, δεν συνιστάται γενικά για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1, καθώς μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων. Πηγές φυτικών πρωτεϊνών, όπως τα όσπρια πρέπει να ενθαρρύνονται να καταναλώνονται. Πηγές των ζωικών πρωτεϊνών, επίσης, συνιστάται περιλαμβάνοντας τα ψάρια, τα άπαχα κομμάτια κρέατος και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Όταν υπάρχει επίμονη μικρολευκωματινουρία ή εγκατεστημένη νεφροπάθεια , η υπερβολική πρόσληψη πρωτεΐνης (> 25% ενέργεια) μπορεί να είναι επιζήμια. Είναι συνετό η πρόσληψη πρωτεΐνης να είναι στο κάτω άκρο του συνιστώμενου εύρους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να περιοριστεί τη λήψη πρωτεΐνης. Στην εφηβεία κάθε τροποποίηση στην πρόσληψη πρωτεΐνης δεν πρέπει να επιτρέπεται να παρεμβαίνει στη φυσιολογική αύξηση και απαιτεί ειδική διαχείριση από έναν διαιτολόγο. Βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά Τα παιδιά με διαβήτη έχουν τις ίδιες απαιτήσεις σε βιταμινών και μέταλλα όπως τα άλλα υγιή παιδιά. Δεν υπάρχει σαφής απόδειξη του οφέλους από κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών και μετάλλων σε παιδιά με διαβήτη τα οποία δεν έχουν βασικές ελλείψεις. Πολλά φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυσικά αντιοξειδωτικά (τοκοφερόλες, καροτενοειδή, βιταμίνη C, και φλαβονοειδή) και συνιστάται για τους νέους με διαβήτη για την καρδιαγγειακή προστασία. Συμπληρώματα όπως η βιταμίνη D, συνιστάται σε ορισμένες χώρες για τα μικρά παιδιά συμφωνα με τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για τα υγιή παιδιά. Άλας Τα παιδιά με διαβήτη θα πρέπει να περιορίσουν την πρόσληψη του αλατιού τουλάχιστον στις συστάσεις για το γενικό πληθυσμό. Ένας οδηγός είναι 1500 mg / ημέρα (3,8 γρ αλατιού / ημέρα) για παιδιά ηλικίας ≥ 9 χρονών (26).Οι κατευθυντήριες γραμμές για την πρόσληψη αλατιού σε παιδιά μικρότερης ηλικίας είναι 1-3 χρονών: 1000 mg / d (2,5 g αλάτι / ημέρα), 4-8 χρονών: 1200 mg / d (...

Πηγή diatrofi.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016