Ποιός Είναι Ο Διαβήτης : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Ο Διαβήτης είναι επικίνδυνος επειδή: - Αποτελεί την πρώτη αιτία τύφλωσης ενηλίκων. - Αποτελεί την πρώτη αιτία τελικού σταδίου νεφρικής ανεπάρκειας. - Αποτελεί την πρώτη αιτία ακρωτηριασμών των κάτω άκρων. - Αποτελεί σημαντική αιτία στυτικής δυσλειτουργίας. - Τετραπλασιάζει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια. - Αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια. - Αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια. Κυριότερα συμπτώματα : - Συχνουρία-αυξημένη ποσότητα ούρων. - Αυξημένη δίψα. - Αυξημένη όρεξη. - Απώλεια βάρους. - Αδυναμία. - Έλλειψη ενδιαφέροντος και συγκέντρωσης. - Εμετοί και στομαχικός πόνος. - Μουδιάσματα στα άκρα. - Θολή όραση. - Συχνές λοιμώξεις. - Πληγές που αργούν να επουλωθούν. Κύριοι παράγοντες κινδύνου : - Παχυσαρκία και υπερβολικό βάρος. - Έλλειψη άσκησης. - Διατροφή υψηλή σε λιπαρά και χαμηλή σε ίνες. - Προχωρημένη ηλικία. - Υψηλή πίεση και χοληστερίνη. - Συγγενείς α' βαθμού με διαβήτη. - Ιστορικό διαβήτη κύησης. Τα μυστικά για την αποφυγή επιπλοκών βρίσκεται στην πρόληψη και σωστή ρύθμιση του διαβήτη: - Με 30 λεπτά καθημερινής άσκησης . Μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 κατά 40%. - Κάνοντας στροφή στη μεσογειακή διατροφή. Δηλαδή, κατανάλωση λιγότερου κρέατος και περισσότερων φρούτων, λαχανικών, όσπριων και δημητριακών ολικής άλεσης. - Μείνετε κοντά στο ιδανικό βάρος. Ο διαβήτης τύπου 2 εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα με παχυσαρκία, γι' αυτό η απώλεια του σωματικού βάρους αποτελεί ένα καλό μέτρο πρόληψης. - Προστάτεψε τα παιδιά σας με πρόληψη ή αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, μύηση των παιδιών σε υγιεινό τρόπο διατροφής και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας από τα πρώτα χρόνια ζωής....
Πηγή skai.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Οι Καρδιολιπίνες Cl
Οι καρδιολιπίνες (CL) είναι μόρια λιπιδίων τα οποία βρίσκονται στις κυτταρικές μεμβράνες και στα αιμοπετάλια παίζοντας σημαντικό ρόλο στη διαδικασία πήξης του αίματος. Όταν δημιουργούνται αντισώματα έναντι των καρδιολιπινών, αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανιστούν κατ’ επανάληψη θρόμβοι αίματος στις αρτηρίες και στις φλέβες. Υπάρχουν τρεις τύποι αντικαρδιολιπινικών αντισωμάτων: IgG, IgM και lgA. Τα αντισώματα καρδιολιπίνης συναντώνται συχνά στα αυτοάνοσα νοσήματα. Επίσης, μπορούν να βρεθούν σε ασθενείς με οξείες λοιμώξεις, HIV/AIDS, ορισμένους καρκίνους ή φάρμακα αλλά και χωρίς συμπτώματα στην τρίτη ηλικία. Επιπλέον καταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με το ΑΦΣ είναι η δικτυωτή πελίωση (Livedo reticularis 1), η πνευμονική υπέρταση, η νεφροπάθεια, η απώλεια της ακοής και ποικίλες νευρολογικές εκδηλώσεις όπως χορεία, ημικρανία, σύνδρομο προσομοιάζον με σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α. Η καρδιά και οι βαλβίδες της ή τα στεφανιαία αγγεία μπορεί επίσης να προσβληθούν. Όταν επηρεαστούν τα νεφρά μπορεί να εμφανιστεί υπέρταση. Μπορούν ακόμη να εμφανιστούν διάφορες δερματικές βλάβες και βλάβες στα μάτια. Υπάρχει και το λεγόμενο καταστροφικό αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο , μια σπάνια μορφή που συναντάται σε λιγότερο από το 1% των ασθενών με ΑΦΣ, το οποίο χαρακτηρίζεται από δραματική κλινική εικόνα με πολλά και βαριά θρομβωτικά επεισόδια, υψηλό κατά κανόνα τίτλο αντιφωσφολιπιδικών αντισωμάτων και μεγάλη θνητότητα, η οποία υπερβαίνει το 50% παρά την εξειδικευμένη αντιμετώπιση. Διάγνωση Η διάγνωση του αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου τίθεται, όταν υφίσταται τουλάχιστον μια κλινική εκδήλωση, και ένα εργαστηριακό εύρημα που υποδεικνύει την παρουσία αντιφωσφολιπιδικών αντισωμάτων σε μέτριο ή υψηλό τίτλο. Η εξέταση συμπεριλαμβάνει την ανίχνευση: αντισωμάτων IgG και IgM αντικαρδιολιπίνης. αντισωμάτων IgG και IgM για την β2-γλυκοπρωτεΐνη 1 (anti β2-GP1). Η β2-γλυκοπρωτεΐνη 1 είναι μια μία υψηλά γλυκοζυλιωμένη πρωτεΐνη με κανονικά ήπιες αντιπηκτικές ιδιότητες. Oνομάζεται επίσης ...
Πηγή noissis.gr >>>
Το ξηρό δέρμα μπορεί να είναι πρόβλημα όλο το χρόνο και να γίνει ακόμα χειρότερο κατά τη χειμερινή περίοδο , όταν ο αέρας γίνεται πολύ ξηρός και όλη η υγρασία του δέρματος εξαφανίζεται. Οι σκληρές αντιδράσεις του χειμώνα σε αυτό το είδος του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε κνησμό, τραχύτητα, λεπιοειδές δέρμα, ερυθρότητα και κάψιμο. Η ειδική φροντίδα το χειμώνα για το ξηρό δέρμα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε όλα τα σχετικά προβλήματα. Βασικές συμβουλές φροντίδας του δέρματος για το χειμώνα: 1. Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε το δέρμα σας τακτικά. Χρησιμοποιήστε μια καλή ...
Πηγή life2day.gr >>>
Η στέβια είναι τροπικό φυτό και δεν επιβιώνει το χειμώνα στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να μην μπορεί να γίνει ανταγωνιστική καλλιέργεια, όπως σε άλλες χώρες που θεωρείται πολυετής καλλιέργεια. «Και να καταφέρουμε δηλαδή να αποκτήσουμε καλής ποιότητας καλλιέργεια, για να στηθεί η παραγωγή, το προϊόν θα χρειαστεί να είναι δέκα φορές πιο ακριβό από αυτό που εισάγουμε» σχολιάζει ο Αντώνης. Στη συνέχεια σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια αντιπροσωπεία αποκλειστικής εισαγωγής ενός έτοιμου γλυκαντικού στην Ελλάδα, αλλά και εκεί βρήκαν εμπόδια. «Ενώ δοκιμάσαμε πάρα πολλά προϊόντα δεν μας ικανοποιούσε κανένα γευστικά και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε ένα παγκόσμιο συνέδριο που είχε γίνει για τη στέβια για να δούμε αν μπορούμε να φτιάξουμε ένα ενδιαφέρον δικό μας προϊόν, το δικό μας brand». Σίγουρα η τάση της όσο το δυνατόν λιγότερης κατανάλωσης ζάχαρης ευνόησε την ιδέα τους, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα μαγαζιά λιανικής «Υπάρχει ένα πολύ δυναμικό κοινό αυτήν τη στιγμή που είτε είναι vegan, είτε τρώει sugar free και gluten free προϊόντα , οπότε μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εταιρεία μας» δηλώνει ο Αντώνης. Οι ίδιοι εισάγουν καθαρή στέβια, η οποία είναι 300 φορές πιο γλυκιά από την ζάχαρη και λεπτόκοκκη σαν την πούδρα, χαρακτηριστικά που την αναγάγουν σε ένα πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο υλικό. «Όταν το 95% της αγοράς εισάγει από την Κίνα, εμείς εισάγουμε την πρώτη ύλη από την Παραγουάη διότι εκεί η ενασχόληση με την στέβια γίνεται για περισσότερα από 1.500 χρόνια. Ξέρουν πάρα πολύ καλά το φυτό και το απόσταγμά του, ενώ οι Κινέζοι το έχουν πάει σε πιο μαζική παραγωγή- με ό,τι αυτό συνεπάγεται» εξηγεί ο CEO της Ιsostevia και συμπληρώνει: «στη συνέχεια, για να αραιώσουμε την πρώτη ύλη, χρησιμοποιούμε μια ουσία που βρίσκεται στα φρούτα και στα λαχανικά, έχει μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη και μηδέν θερμίδες και κρατάει το χαρακτήρα που έχει η στέβια δίνοντάς της κρυσταλλική μορφή». Αυτή είναι και η απάντηση σε όσους λένε ότι η στέβια δεν είναι φυσικό προϊόν και έχουν δίκιο καθώς το 90% των σχετικών προϊόντων που έχουν τοποθετηθεί στην αγορά, είναι στέβια που έχει αραιωθεί είτε με τεχνητά γλυκαντικά, είτε με ζάχαρη ή με χημικά με αποτέλεσμα να έχουν και θερμίδες και να χάνουν τον φυτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, αν ο καταναλωτής ήθελε κάτι τέτοιο, θα συνέχιζε να τρώει ασπαρτάμη ή μαλτιτόλη που βρίσκεται εδώ και χρόνια στο εμπόριο. Η διάθεση των προϊόντων Isostevia ξεκίνησε από τα φαρμακεία πριν από τρία χρόνια γιατί εκεί υπήρχε ζήτηση και στη συνέχεια πέρασε στα delicatessen και στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Σ ήμερα το δίκτυο διανομής έχει εισέλθει δυναμικά και στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ Μy Market, Market in, METRO, Θανόπουλος και Μπαλάσκας, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η Isostevia θα βρίσκεται σε όλες τις υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες. Συνολικά, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία, υπάρχουν 2.500 σημεία πώλησης των προϊόντων της εταιρείας. Τα δυο αδέρφια από τη Λιβαδειά, ξεκίνησαν με κεφάλαιο 10.000 ευρώ , νοίκιασαν ένα ισόγειο σε πολυκατοικία και άρχισαν δειλά-δειλά, γεμίζοντας με τα χέρια τους τα βαζάκια και κολλώντας μόνοι τις ετικέτες. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, το 2016 αναμένεται να κλείσει με περίπου 700.000 ευρώ τζίρο και με σοβαρές συζητήσεις για μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Παναγώτας, «σε Γερμανία, Καναδά, Κύπρο και κάποιες χώρες στα Βαλκάνια όπου έχουμε δειγματίσει το προϊόν, έχουν μείνει όλοι ενθουσιασμένοι». Στην εταιρεία απασχολούνται 12 άτομα στην παραγωγή στη Λιβαδειά και είναι όλοι ντόπιοι με την τοπική κοινότητα να έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια και να στηρίζει τόσα το προϊόντα, όσο και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Όσο για τα ζαχαροπλαστεία Slim Bites, στην ουσία το άνοιγμα τους ήταν θέμα συγκυρίας. «Την εποχή που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με την Isostevia, μια φίλη ήθελε να ανοίξει ζαχαροπλαστεία με γλυκά αποκλειστικά χωρίς ζάχαρη και ενώ είχε δοκιμάσει σχεδόν ό,τι υπάρχει στην αγορά, δεν είχε μείνει ευχαριστημένη» αναφέρει ο 35χρονος μηχανικός. Τα ...
Πηγή fortunegreece.com >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016