Τι Είναι Η Ρεσβερατρόλη: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Τι Είναι Η Ρεσβερατρόλη

Η ρεσβερατρόλη είναι μία ουσία που θεωρείται συνήθως από τις εταιρείες που την παράγουν σαν συμπλήρωμα, θαυματουργή για την υγεία και πράγματι δεν είναι και λίγοι οι επιστήμονες που την εκθειάζουν. Για το αμπέλι πρόκειται για ένα φυσικό αντιμυκητιακό (αντιβιοτικό ας το πούμε) το οποίο παράγει το αμπέλι για να προστατευτεί από διάφορες μυκητολογικές ασθένειες (βοτρύτης, ωίδιο, περονόσπορος, κλπ). Για τον άνθρωπο, τη χαρακτηρίζουν αντιγηραντική, αφού οξειδώνεται στη θέση των υγειών μας κυττάρων, αντιφλεγμονώδη και κατά των καρδιοπαθειών, αφού προστατεύει την LDL χοληστερόλη από το να οξειδωθεί και να μπλοκάρει τις αρτηρίες μας, αντικαρκινική, αφού ενεργοποιεί το μηχανισμό της απόπτωσης των καρκινικών κυττάρων, κατά του Alzheimer, αφού προστατεύει τα νευρικά κύτταρα από τις πλάκες που προκαλεί η ασθένεια στον εγκέφαλο. Τέλος, λένε ότι είναι κατά του διαβήτη αφού μειώνει την αντισταση στην ινσουλίνη που αποτελεί το πρώτο στάδιο της νόσου. Εκτός της ρεσβερατρόλης λοιπόν το κόκκινο κρασί είναι και πολύ πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις όπως τις ταννίνες, τα φαινολικά οξέα, τις ανθοκυάνες, κλπ τα οποία αποτελούν ουσίες που παράγει το αμπέλι για να αμυνθεί άμεσα ή έμμεσα από τους εχθρούς του. Οι ανθοκυάνες είναι εκείνες που προστατεύουν το φυτό από την υπερβολική υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Όλα αυτά επίσης μπορούν να έχουν αντιοξειδωτική δράση και για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγει ο οργανισμός μας και οι οποίες μπορεί να μας βλάψουν. Τι συμβαίνει όμως με τους υπόλοιπους τύπους κρασιών εκτός του κόκκινου; Είναι κατώτερες επιλογές τελικά; Η μόνη διαφορά για τον οργανισμό μας όταν έχουμε να κάνουμε με διάφορους τύπους ξηρού κρασιού είναι η διαφορετική περιεκτικότητα σε ποσότητα και είδος των πολυφαινολών που περιέχουν. Κάποιος πολύ σωστά θα μπορούσε να σκεφτεί ότι το κόκκινο κρασί έχει περισσότερα οφέλη από τα υπόλοιπα, το ροζέ έρχεται δεύτερο αφού μένει λίγο με τα φλούδια (από ελάχιστα έως 12-24 ίσως και 48 ακόμα ώρες) ενώ το λευκό είναι το χειρότερο αφού ο στόχος μας όταν το φτιάχνουμε είναι η μικρότερη δυνατή εκχύλιση των "πολύτιμων" αντιοξειδωτικών μας ουσιών διότι αυτές είναι που θα δώσουν εντονότερο χρώμα, ίσως πικρόστυφη γεύση και ίσως μειώσουν τη σταθερότητα του προϊόντος μας. Άρα το καλύτερο για την υγεία μας θα ήταν να πίνουμε ένα κρασί "μπρούσκο" και πολύ στυφό! Ίσως και παλαιωμένο σε βαρέλια για να αποκτήσει και ταννίνες από τη δρυ. Ας σκεφτούμε λίγο όλα αυτά. Θεωρούμε σαν δεδομένο ότι τα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά έχουν οφέλη στον οργανισμό μας όταν κάτι τέτοιο είναι απλά μία θεωρία των ειδικών, μία προσπάθεια να εξηγήσουν γιατί αν φάμε 5-6 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα θα έχουμε μειωμένες πιθανότητες για την εμφάνιση συγκεκριμένων ασθενειών. Στην πραγματικότητα όμως μόνο τα μακροθρεπτικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά), οι φυτικές ίνες, οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι αυτά που αποδεδειγμένα είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο και σε σωστές ποσότητες του προσφέρουν μεγάλα οφέλη. Εξηγώ καλύτερα. Πώς βγήκαμε στο συμπέρασμα ότι τα φυτοθρεπτικά όπως τα φαινολικά συστατικά και η ρεσβερατρόλη έχουν οφέλη για τον άνθρωπο; 1. Μέσω εργαστηριακών πειραμάτων.2. Μέσω πειραμάτων σε ζώα και κυρίως σε ποντίκια των οποίων η αντίδραση του οργανισμού τους θεωρείται κοντινή με του ανθρώπου.3. ...

Πηγή pliroforiodotis.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 02/01/2017