Τι Είναι Η Χρήση Βακτηρίας Μπαστουνιού : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Η Χρήση Βακτηρίας Μπαστουνιού
Η χρήση βακτηρίας (μπαστουνιού) είναι ένας τρόπος αποφόρτισης, που ανακουφίζει από τον μηχανικό πόνο. «Η αίσθηση του ασθενή σε όλο αυτό το διάστημα είναι ότι οδηγείται προς τη χειρουργική επέμβαση, την οποία, φυσικά, απεύχεται. Για αυτό και στο σημείο αυτό δείχνει και είναι συνεργάσιμος τόσο με τον γιατρό του, όσο και με τον φυσικοθεραπευτή του. Επίσης είναι ευάλωτος σε πολλές μη παραδεκτές, αυτοσχέδιες ή πρακτικές μεθόδους, που συνιστώνται από φίλους, συγγενείς κ.ά., οι οποίες συνήθως είναι εις μάτην και μερικές φορές μπορεί να επιδεινώσουν πολύ την κατάσταση, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες βλάβες. Το κέρδος των παραπάνω είναι η παράταση λίγου, στην ουσία, χρονικού διαστήματος πριν από την επέμβαση», εξηγεί ο Dr. Γουδέβενος. Τι είναι, όμως, αυτό που αποτρέπει τον ασθενή να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση την κατάλληλη χρονική στιγμή; Γιατί δεν πείθεται εύκολα και σπαταλά ποιοτικό χρόνο ζωής ζώντας με τον πόνο; Η συνήθης έκφραση που ακούγεται από τον ασθενή, που προσφεύγει στον φυσικοθεραπευτή, είναι μια ανάμεικτη σε συναισθήματα εξομολόγηση με φόβο, πανικό, καχυποψία και ένα «ηθικό» ανέβασμα προς αυτόν, λέγοντάς του ότι «είστε η τελευταία μου ελπίδα. Οι γιατροί που με είδαν ήθελαν όλοι να με χειρουργήσουν, όμως εγώ πιστεύω ότι με τα δικά σας μέσα και τη δική σας ικανότητα μπορείτε να κάνετε πολλά». Τα άτομα αυτά πράγματι έχουν δυσπιστία για το αν πρέπει να γίνει η επέμβαση και αυτό είναι εμφανές. Γιατί όμως; Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γουδέβενο, μία από τις πιθανές απαντήσεις είναι ίσως ο - εκλαμβανόμενος ως «επιθετικός» - τρόπος, που ο γιατρός προτείνει επέμβαση, που μπορεί να έχει, από την άλλη πλευρά, και μια ωραιοποίηση της κατάστασης, πως μετά θα είναι όλα ρόδινα και θα επιστρέψει κανονικά ύστερα από λίγες μέρες στη φυσιολογική του ζωή, με αποτέλεσμα ο γιατρός να θεωρείται μη επαρκής, κατάλληλος ή πολύ καλός για να είναι... αληθινός. Η δυσπιστία του ασθενή, που έχει ένδειξη χειρουργείου, αλλά δεν ακολουθεί την προτροπή ή συμβουλή του γιατρού, οφείλεται κυρίως στην αίσθηση ότι «ο γιατρός... βιάζεται, έχει όφελος, δεν με εξέτασε λεπτομερώς, είδε μόνο τις ακτινογραφίες, δεν με ρώτησε πολλά πράγματα για την κατάστασή μου ή δεν μου έδωσε τον χρόνο ή την άνεση να τον ρωτήσω για τις πιθανότητες επιτυχίας ή αποτυχίας κτλ». Ο ειδικός φυσικοθεραπευτής, από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει επ' ουδενί, εφόσον είναι χειρουργικό περιστατικό (και αυτό μπορεί να το διακρίνει εύκολα, βάσει της ...
Πηγή iatronet.gr >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Απώλεια Οστού Στην Περιοδοντίτιδα
Η απώλεια οστού στην περιοδοντίτιδα είναι και η βασική της διαφορά από την ουλίτιδα. Αυτή η καταστροφή του οστού γύρω από την ρίζα του δοντιού είναι στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μόνιμη-μη αναστρέψιμη. Ποιους προσβάλλει? Η περιοδοντική νόσος μπορεί να προσβάλλει οποιοδήποτε άτομο ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και γενικής κατάστασης υγείας. Ακόμη μπορεί να προσβάλλει ένα ή περισσότερα ή όλα τα δόντια στον οδοντικό φραγμό. Με την πάροδο της ηλικίας η συχνότητα προσβολής αυξάνει. Επιδημιολογικές μελέτες έδειξαν ότι περίπου 10% του γενικού πληθυσμού πάσχει από βαριά περιοδοντίτιδα, ενώ ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πάσχει από περιοδοντίτιδα μικρής ή μέτριας βαρύτητας. Στην εποχή μας η περιοδοντική νόσος αποτελεί στους ενήλικες την κύρια αιτία απώλειας των δοντιών. Εάν όμως διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί έγκαιρα η νόσος θεραπεύεται. Με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες δεν γνωρίζουμε ποιοι ασθενείς με ουλίτιδα θα μεταπέσουν σε περιοδοντίτιδα. Πάντως όλοι οι ασθενείς με περιοδοντίτιδα είχαν κάποτε ουλίτιδα. Η περισσότερο ασφαλής γνώση επί του παρόντος είναι ότι η απουσία ουλίτιδας (που επιτυγχάνεται με την καθημερινή σχολάστική απομάκρυνση μικροβίων) είναι η ασφαλιστική δικλείδα για την αποφυγή εμφάνισης της περιοδοντίτιδας. Θεραπεία Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας γίνεται από ειδικευμένο περιοδοντολόγο και χωρίζεται σε συντηρητική και χειρουργική. Στην συντηρητική θεραπεία, που προηγείται της χειρουργικής, απομακρύνονται τα μικρόβια από τις περιοχές που έχει καταστραφεί το οστό. Πρόκειται για τον λεγόμενο βαθύ καθαρισμό ή ριζική απόξεση, που πλέον γίνεται με σύγχρονες ατραυματικές μεθόδους με ή χωρίς τη χρήση laser. Μετά το τέλος της συντηρητικής θεραπείας, ο ασθενής βρίσκεται υπό παρακολούθηση μία φορά το μήνα και στις 12 εβδομάδες αξιολογείται η ανταπόκριση στη συντηρητική θεραπεία. Αν έχουν επουλωθεί οι βλάβες τότε επισκέπτεται τον περιοδοντολόγο ανά 3-4 μήνες για τον πρώτο χρόνο ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποτροπής της νόσου. Αν δεν έχουν επουλωθεί οι βλάβες σε κάποιες περιοχές, τότε τοπικά ακολουθεί χειρουργική θεραπέια με τοπική αναισθησία γύρω από τα δόντια, η οποία όπως και η συντηρητική θεραπέια γίνεται με σύγχρονες ατραυματικές μεθόδους χωρίς να δημιουργεί πόνο και δυσανεξία. Και πάλι μετά την επούλωση ο ασθενής επισκέπτεται τον περιοδοντολόγο ανά 3-4 μήνες για συντήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Σε περίπτωση απώλειας δοντιών, η αναπλήρωσή τους μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να γίνει με οδοντικά εμφυτεύματα από τον περιοδοντολόγο. Συμπεράσματα Κύριο αίτιο ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας είναι η ανεπαρκής απομάκρυνση (κακό βούρτσισμα) των μικροβίων από το οριακό σημείο ούλου-δοντιού. Αν παραμείνουν τα μικρόβια πρώτα εμφανίζεται η ουλίτιδα η οποία είναι αναστρέψιμη. Αν η ουλίτιδα παραμείνει μπορεί (αλλά όχι πάντα) να μεταπέσει σε περιοδοντίτιδα (μη αναστρέψιμη). Η περιοδοντίτιδα περιλαμβάνει επιπλέον από τα συμπτώματα της ουλίτιδας και καταστροφή στηρικτικού οστού γύρω από τα δόντια. Στόματα χωρίς ουλίτιδα δεν μπορούν να εμφανίσουν περιοδοντίτιδα και αυτή η ...
Πηγή iator.gr >>>
Τι Είναι Τα Πιο Πολλά Αίτια Ζαλάδας Δεν
Τα πιο πολλά αίτια ζαλάδας δεν είναι σοβαρά και είτε αποδράμουν αυθόρμητα ή αντιμετωπίζονται εύκολα. Εναλλακτικές Ονομασίες Ζάλη, απώλεια ισορροπίας, ίλιγγος Αίτια Η ζαλάδα εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει αρκετή παροχή αίματος στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν υπάρχει μια ξαφνική πτώση στην αρτηριακή πίεση ή έχετε αφυδατωθεί εξαιτίας εμέτου, διάρροιας, πυρετού ή άλλων αιτίων. Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουν, βιώνουν ζαλάδα όταν σηκώνονται πολύ γρήγορα από μια καθιστή θέση ή θέση κατάκλισης. Η ζαλάδα συχνά συνοδεύει τη γρίπη, την υπογλυκαιμία, το κοινό κρυολόγημα ή τις αλλεργίες. Πιο σοβαρές παθήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ζαλάδα περιλαμβάνουν καρδιακά προβλήματα (όπως ανώμαλος καρδιακός ρυθμός ή καρδιακή προσβολή), εγκεφαλικό ...
Πηγή iatronet.gr >>>
Τι Είναι Η Μαύρη Σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι από τα λίγα τρόφιμα με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη. Άλλο τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε σεροτονίνη είναι η μπανάνα. Περιέχει σε αφθονία το απαραίτητο αμινοξύ τρυπτοφάνη (περιεκτικότητα 300mgr σε 100γρ κακάο), η οποία μεταβολίζεται στη βιταμίνη Β3 (νιασίνη) και στην σεροτονίνη. Οταν τρώμε σοκολάτα επηρεάζεται το δίκτυο των νευροδιαβιβαστών, δηλαδή των χημικών αγγελιοδόρων του εγκεφάλου, που λειτουργούν μεταφέροντας ηλεκτρικά μηνύματα ανάμεσα στους νευρώνες του. Αυτά τα μηνύματα προκαλούν τις αλλαγές στις αισθήσεις και στα αισθήματα που νιώθουμε. Η σοκολάτα βοηθά στην διαχείριση του βάρους. Αν πάντα πιστεύατε ότι η σοκολάτα σας παχαίνει, αναθεωρήστε. Μελέτη απέδειξε ότι τα άτομα που τρώνε σοκολάτα τακτικά είναι πιθανότερο να είναι πιο αδύνατα από εκείνους που δεν τρώνε. Οι εθελοντές που παραδέχθηκαν ότι έτρωγαν σοκολάτα πέντε φορές την εβδομάδα ή περισσότερο, είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος από εκείνους που έτρωγαν σπανίως. Η σοκολάτα, εξαιτίας όλων των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, ασκεί προληπτική δράση ενάντια στον καρκίνο, στα καρδιαγγειακά νοσήματα και σε εκφυλιστικές παθήσεις. Τα κυριότερα λιπαρά οξέα της σοκολάτας είναι το ελαϊκό οξύ (35%- μονοακόρεστο), το λινελαϊκό (5%- πολυακόρεστο), το στεατικό (35%- κορεσμένο) και το παλμιτικό (25%- κορεσμένο). Η αναλογία αυτή των λιπαρών οξέων της σοκολάτας δεν επηρεάζει αρνητικά τα λιπίδια του αίματος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η σοκολάτα υγείας δεν περιέχει χοληστερόλη. Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο που περιέχονται στη σοκολάτα έχουν βρεθεί ότι προλαμβάνουν την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ συμμετέχουν στον μεταβολισμό των οστών και δοντιών (πρόληψη οστεοπόρωσης). Ακόμα ο χαλκός και ο σίδηρος αποτελούν δύο πολύ σημαντικά συστατικά στη σύνθεση της σοκολάτας προσφέροντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον οργανισμό μας. Συγκεκριμένα ο χαλκός βοηθά στη σύνθεση μελανίνης στο δέρμα και τα μαλλιά και διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα ερυθρά κύτταρα του αίματος. Η σοκολάτα περιέχει, επίσης, και αντιοξειδωτικές ουσίες, οι κυριότερες των οποίων είναι οι πολυφαινόλες, τις οποίες ο Αμερικάνικος Σύλλογος Διαιτολόγων τις ονομάζει θρεπτοφαρμακευτικές λόγω της συμβολής τους στη διατήρηση της καλής υγείας. Οι πολυφαινόλες, στις οποίες ανήκουν τα φλαβονοειδή, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου που δημιουργούνται από τον φυσιολογικό μεταβολισμό και δημιουργούν βλάβες στην επιφάνεια των κυττάρων. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Πιο πλούσια σε πολυφαινόλες είναι η σοκολάτα υγείας (τα 100γρ. περιέχουν 600mgr πολυφαινολών) και ακολουθούν το πράσινο τσάι (τα 240ml -ένα ποτήρι- περιέχει 400mgr πολυφαινολών) και το κρασί (τα 140ml -ένα ποτηράκι κρασιού- περιέχει 170mgr πολυφαινολών). Οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στη σοκολάτα οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε φαινυλαιθυλαμίνη. Η ουσία αυτή σε υψηλά επίπεδα προκαλεί αισθήματα έλξης, ενθουσιασμού, επιπολαιότητας αλλά και φόβου. Λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου και φθάνει σε πολύ υψηλές τιμές κατά τον οργασμό. Επίσης, μετά την κατανάλωση της σοκολάτας απελευθερώνονται ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση. Κατάλληλο σνακ για αθλητές αλλά και μαθητές. Η σοκολάτα, εξαιτίας όλων των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, λειτουργεί ως τονωτική και αγχολυτική και αποτελεί μια καλή επιλογή σνακ για τους περισσότερους ασκούμενους και αθλητές, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο, ακόμα και για καθημερινή χρήση. Ιδανικά θα μπορούσε να καταναλωθεί μετά από την προπόνηση ή τον αγώνα για τη γρήγορη αποκατάσταση του γλυκογόνου των μυών, σε σύντομο χρονικό διάστημα από το τέλος της προσπάθειας, όπου είναι αυξημένη και η αντίστοιχη ενζυμική δραστηριότητα στον μυϊκό ιστό. Μύθοι και αλήθειες Υπάρχουν πολλοί μύθοι και μισές αλήθειες σχετικά με τις επιδράσεις της σοκολάτας στο ανθρώπινο σώμα. Εδώ είναι τα τελευταία ευρήματα σε αρκετές από αυτές.
Πηγή taz.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016