Ποιές Είναι Οι Επιπτώσεις Της Ανεπαρκούς Πρόσληψης Σιδήρου: Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.

Ποιές Είναι Οι Επιπτώσεις Της Ανεπαρκούς Πρόσληψης Σιδήρου

Οι επιπτώσεις της ανεπαρκούς πρόσληψης σιδήρου είναι ευρείες και πολύ σημαντικές. Η κυριότερη από αυτές είναι η σιδηροπενική αναιμία. Οι διατροφικές πηγές του σιδήρου είναι ποικίλες και πρέπει να περιέχονται καθημερινά στη διατροφή μας. Ας δούμε λοιπόν ότι πρέπει να γνωρίζουμε γύρω από αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό. Ποιες είναι οι διατροφικές πηγές του σιδήρου; Τα κυριότερα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο είναι τα εξής: Συκώτι & άλλα κόκκινα κρέατα Θαλασσινά κυρίως στρείδια & μύδια Ξηροί καρποί Αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα & σύκα Φασόλια & φακές Πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο Σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών & παντζάρια Ασπράδι αυγού (χωρίς την ...

Πηγή news4.gr >>>

Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:

Δημιουργία Σελίδας: 23/01/2017