Τι Είναι Οι Θηλυκοί Πελεκάνοι : Συλλέξαμε την καλύτερη πηγή για αυτό το θέμα και σας την παραθέτουμε μαζί με άλλες πληροφορίες.
Τι Είναι Οι Θηλυκοί Πελεκάνοι
Οι θηλυκοί πελεκάνοι είναι λιγότερο ογκώδεις, με το βάρος τους να κυμαίνεται από τα 5,5 μέχρι τα 9 κιλά. Πέρα από το μεγάλο του μέγεθος, ο αρσενικός αναπαραγόμενος ροδοπελεκάνος χαρακτηρίζεται από το εντυπωσιακό ρόδινο χρώμα στην περιοχή του κεφαλιού, γύρω από τον οφθαλμό και μέχρι τη βάση του ράμφους, (πιο πορτοκαλί στα θηλυκά). Το άνοιγμα των φτερών του, εκτείνεται από τα 226cm έως τα 360cm. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκοσμίου πληθυσμού των ροδοπελεκάνων είναι αποδημητικό, με λίγους, σχετικά, μονίμους πληθυσμούς, στην Αφρική και την Ασία. Περισσότερο από το 50% των ευρωπαϊκών πληθυσμών αναπαράγεται στο Δέλτα του ποταμού Δούναβη, όπου καταφθάνουν στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου και, αναχωρούν από το Σεπτέμβριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Στο βίντεο του Γιώργου Κωνσταντίνου φαίνεται ένας υπερήφανος Ροδοπελεκάνος να κάθεται σε σημείο κοντά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, στην Αλυκή, εξ ου σε κάποια φάση περνάει από πίσω του ένα αεροπλάνο της Aegean καθώς αυτό απογειώνεται....
Πηγή city.sigmalive.com >>>
Χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για το παραπάνω βρήκαν χρήσιμα και τα:
Τι Είναι Η Αιολική Ενέργεια
Η αιολική ενέργεια είναι η πιο ανταγωνιστική επιλογή για κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής σε έναν αυξανόμενο αριθμό αγορών», συνέχισε ο Sawyer, «αλλά αν είναι να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού, αυτό σημαίνει το κλείσιμο των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση ορυκτών καυσίμων και την αντικατάστασή τους με αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, γεωθερμική και τη βιομάζα». Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιληφθεί τη σημασία για τη χώρα μας της παγκόσμιας ανανεώσιμης κοσμογονίας και θα συμμετάσχει σε αυτήν ως ηγέτιδα και όχι ως ουραγός. Ιδιαίτερα τη στιγμή που η ταλαιπωρημένη εθνική οικονομία μας αναζητά ένα αναπτυξιακό φιλί ζωής και η χώρα μας είναι ευλογημένη με μοναδικούς ανανεώσιμους πόρους. Ο επιχειρηματικός, επιστημονικός και τεχνικός κόσμος της χώρας βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης πολύ καιρό τώρα, αναμένοντας το πράσινο φως για να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, προς όφελος όλων».
Πηγή energyin.gr >>>
Το Painite είναι ένα πολύ σπάνιο βορικό ορυκτό. Βρέθηκε για πρώτη φορά στο Myanmar από το Βρετανό ορυκτολόγο και διακινητή λίθων Arthur C.D. Pain το 1950. 5. Taaffeite: Το Taaffeite είναι ένα ορυκτό που ονομάστηκε από τον Richard Taaffe (1898–1967) ο οποίος βρήκε το πρώτο δείγμα, ένα κομμένο γυαλιστερό λίθο, τον Οκτώβριο του 1945, σε ένα κοσμηματοπωλείο στο Δουβλίνο. 4. Τρίτιο: Το τρίτιο είναι ένα ραδιενεργό ισότοπο του υδρογόνου. Είναι σπάνιο να εντοπιστεί στη Γη, όπου ίχνη εντοπίζονται από την αλληλεπίδραση της ατμόσφαιρας με τις κοσμικές ακτίνες 3. Διαμάντι: Ο φυσικά κρυσταλλικός άνθρακας είναι το πιο σκληρό ορυκτό που γνωρίζουμε, είναι σχεδόν άχρωμο, και όταν είναι διαφανές και χωρίς ελαττώματα έχει μεγάλη αξία. 2. Καλιφόρνιο: Το καλιφόρνιο είναι ένα ραδιενεργό μεταλλικό χημικό στοιχείο που πρωτοδημιουργήθηκε το 1950 στο University of California Radiation Laboratory στο Berkeley, βομβαρδίζοντας το κούριο με σωματίδια άλφα 1. Αντιύλη: Στη μοριακή φυσική, η αντιύλη είναι ένα υλικό από αντιμόρια, τα οποία έχουν την ίδια μάζα με τα μόρια της κανονικής ύλης αλλά με αντίθετα φορτία. Η αντιύλη λοιπόν είναι το σπανιότερο και ακριβότερο υλικό στο γνωστό σύμπαν. Γνωρίζαμε πως τα ναρκωτικά και τα λοιπά είναι πανάκριβα, αλλά δεν είχαμε ιδέα ότι μπορεί να ξεπερνούν τόσο το χρυσό και το σαφράν. Στην πραγματικότητα είναι θλιβερό το ότι αυτά είναι τα πιο πολύτιμα πράγματα στον πλανήτη. Μάλλον Έχουμε αποτύχει σαν άνθρωποι… Credit: Αφήστε το σχόλιό σας Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας στην σελίδα μας στο Facebook!...
Πηγή fanpage.gr >>>
Οι φαινόλες είναι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και του προσδίδουν την πικρή και καυτερή γεύση του. Δύο εξ αυτών, η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη, έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Μάλιστα, όταν ένα ελαιόλαδο έχει περιεκτικότητα μεγαλύτερη των 5 mg/kg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης, ανήκει στην κατηγορία των ελαιόλαδων που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος αν καταναλώνεται ημερησίως, σύμφωνα με συγκεκριμένο ευρωπαϊκό κανονισμό (432/2012). Το Pamako – τόσο το Pamako Blend όσο και το Pamako Monovarietal – σύμφωνα με αναλύσεις που έγιναν στον Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρέθηκε να έχει κατά πολύ ανώτερες τιμές απ’ ό,τι ορίζει ο κανονισμός. Γι’ αυτό άλλωστε το ονομάσαμε και Pamako, που σημαίνει φάρμακο, αν μεταφράσουμε τα ιδεογράμματα της Γραμμικής Β που χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες, στα λατινικά! Και ξέρουμε πόσο πρωτοπόροι ήταν οι Μινωίτες στην παραγωγή ελαιόλαδου. Από ποιες ποικιλίες φτιάχνεται το κάθε προϊόν; Το Pamako Monovarietal είναι μονοποικιλιακό από 100% Τσουνάτη ποικιλία με έντονη την αίσθηση του καυτερού και αρώματα πράσινου χόρτου. Το Pamako Blend είναι από 60% Τσουνάτη και 40% Κορωνέικη ποικιλία με πιο έντονη πικράδα στη γεύση. Η Τσουνάτη είναι μια ποικιλία μικρόκαρπη η οποία βρίσκεται κυρίως στο δυτικό τμήμα της Κρήτης και δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο. Τα ελαιόδεντρά μας στην ορεινή περιοχή του Σελίνου στον Νομό Χανίων είναι στην πλειονότητά τους άνω των 100 χρόνων. Ηταν αυτοφυείς αγριελιές οι οποίες στην πορεία μπολιάστηκαν με Τσουνάτης ποικιλίας ελαιόδεντρα. Αναφερθήκατε προηγουμένως σε νέες τεχνολογίες που «φέρατε» από το εξωτερικό. Μιλήστε μας για κάποια που ξεχωρίζετε. Πολύ σημαντικό κατ’ εμέ είναι το αργό, ένα αδρανές και άοσμο αέριο το οποίο χρησιμοποιούμε σε πολλά στάδια, από τη μάλαξη και την έκθλιψη του καρπού, μέχρι και την τυποποίηση του ελαιόλαδου. Για να γίνω όμως πιο επεξηγηματικός, θα έχετε ίσως ακούσει πως ο μεγαλύτερος εχθρός του ελαιόλαδου είναι το οξυγόνο. Οταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο, το ελαιόλαδο χάνει πολλές από τις θρεπτικές ουσίες και τα αρώματά του. Συμπληρώνοντας τις δεξαμενές αποθήκευσης και μεταφοράς, αλλά και το κενό που υπάρχει στη φιάλη ανάμεσα στο προϊόν και τον φελλό με αργό εξασφαλίζουμε ότι ο «χυμός» θα φτάσει στο τραπέζι μας όσο το δυνατόν πιο φρέσκος, όπως την πρώτη ημέρα της παραγωγής του. Αν κάποιος σας έλεγε ότι θέλει να ασχοληθεί με την παραγωγή ελαιόλαδου, ...
Πηγή tovima.gr >>>
Δημιουργία Σελίδας: 27/12/2016