[InterBIZ Newsletter Logo]

Τα δημοφιλέστερα εμπορικά sites στις ΗΠΑ για το 1998

Δεν νομίζω πως θα παραξενευτεί κανείς αν μάθει πως το δημοφιλέστερο εμπορικό site σε ολόκληρο το Internet είναι το Amazon (8,1% των χρηστών). Ούτε ότι το τρίτο σε δημοτικότητα είναι το Cnet Software Download (5,4%) που παρέχει δωρεάν λογισμικό (shareware, freeware δημοφιλείς drivers κ.λπ.). Ποιο όμως είναι το δεύτερο (που προτιμάται από το 7,4% των χρηστών);

Το Blue Mountain Arts (http://www.bluemountainarts.com)

Για όσους δεν την έχουν ακουστά, η Blue Mountain Arts είναι ένας εκδοτικός οίκος με ειδίκευση στα ποιήματα. Αν επισκεφθείτε το site της θα δείτε πως οφείλει τη δεύτερη σε δημοτικότητα θέση στο Internet σε κάτι πάρα πολύ απλό: σε ευχετήριες κάρτες που διανέμει δωρεάν μέσω Web και Email.

Η υπηρεσία δεν έχει κάτι το πραγματικά hi-tech ή το πολύ εντυπωσιακό. Είναι απλή, εύχρηστη και με μεγάλη ποικιλία επιλογών. Δεν ξέρω αν πρέπει να σας συστήσω να την επισκεφθείτε. Εγώ προσωπικά δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει (θεωρώ τις κάρτες τους πολύ παιδικές). Δεν μπορώ όμως παρά να τους συγχαρώ για την ιδέα τους και να επαναλάβω για πολλοστή φορά πως στο Internet πετυχημένος σημαίνει:

  1. Έμφαση στις ιδέες και όχι στα χρήματα.
  2. Ευκολία χρήσης και όχι φανταχτερή σχεδίαση.
  3. Προτίμηση σε απλές λύσεις και όχι σε υψηλή τεχνολογία

Και μια μικρή λεπτομέρεια: Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται σε όλους τους χρήστες του Internet. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Web από την εργασία τους έχουν λίγο διαφορετικές προτιμήσεις (το 11.3% επισκέπτεται το Amazon το 5.6% το bluemountainarts και το 4.8% το βιβλιοπωλείο Barnes & Noble).


Αποκτήστε μια δωρεάν συνδρομή στο InterBIZ

Επιστροφή στο Αρχείο ’ρθρων Παλαιών Τευχών
Επιστροφή στις Επιχειρηματικές Σελίδες

Copyright 1998, 1999, 2000 Γιώργος Επιτήδειος
Υποδείξεις, Ερωτήσεις, Σχόλια στην διεύθυνση gepiti@gepiti.com