[InterBIZ Newsletter Logo]

SMS Spam

Όλοι μας λαμβάνουμε κατά καιρούς ενοχλητικά διαφημιστικά email (spam) τα οποία προσπαθούν να μας πουλήσουν διακοπές στη Σαντορίνη, επενδυτικές συμβουλές, δίαιτες αδυνατίσματος και πολλά άλλα. Με λύπη μου λοιπόν σας πληροφορώ πως το κακό αρχίζει πλέον να εξαπλώνεται και στα κινητά τηλέφωνα.

Ο πρώτος διδάξας ακούει στο όνομα Plugout.com, βρίσκεται στις ΗΠΑ και πουλάει αξεσουάρ για κινητά τηλέφωνα και ασύρματες συσκευές. Η εταιρεία αυτή άρχισε πρόσφατα να στέλνει SMS (γραπτά μηνύματα) στα κινητά τηλέφωνα χιλιάδων ανθρώπων, διαφημίζοντας τη διεύθυνση του site της και προτρέποντας τους αποδέκτες να την προτιμήσουν για τις αγορές τους.

Ελπίζω πως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα βρουν σύντομα τρόπο να καταπολεμήσουν αυτό το πρόβλημα πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις. Διαφορετικά, τα κινητά μας (τα οποία κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας και μας ενημερώνουν με ηχητικό σήμα κάθε φορά που λαμβάνουν ένα γραπτό μήνυμα) θα γεμίσουν σε λίγο από ενοχλητικές και άχρηστες διαφημίσεις.

Ευτυχώς τουλάχιστον που η είδηση κυκλοφόρησε μετά τις εκλογές. Φανταστείτε, πηγαίνοντας προς το εκλογικό κέντρο, να λαμβάναμε γραπτά μηνύματα όπως: "Ψηφίστε Γκόρτσο. Το παιδί του λαού υπόσχεται φθηνότερα κινητά!"

Αποκτήστε μια δωρεάν συνδρομή στο InterBIZ

Επιστροφή στο Αρχείο ’ρθρων Παλαιών Τευχών
Επιστροφή στις Επιχειρηματικές Σελίδες

Copyright 1998, 1999, 2000 Γιώργος Επιτήδειος
Υποδείξεις, Ερωτήσεις, Σχόλια στην διεύθυνση gepiti@gepiti.com